Dags att lämna in körkortet

15 inlägg 0 nya
Dags att lämna in körkortet

Har alzheimer och nu känns det som det dags att sluta köra bil
så hur gör man med körkortet?
Polisen tar inte emot det
Sven Åke

Det enklaste är väl att bara sluta köra bil och använda körkortet endast som legitimation så länge det gäller. Och passa på att skaffa annan giltig legitimation medan ditt körkort fortfarande är giltigt - tror det är enklare då när du har en giltig legitimation.

Håller med Pi där. Skaffa en annan legitimation först. Sedan kan du prata med "din" läkare om att du anmäler dig frivilligt att han skall anmäla att ditt körkort återkallas (dras in).

Fast det är väl bara att låta det löpa ut och sen inte förnya körkortet - borde vara den enklaste lösningen när man ändå förstått att man inte skall köra bil. Samt som sagt att skaffa ny legitimation innan det löpt ut.

Klart man kan låta det löpa ut... dock många år kvar kan det vara. Har man Alzheimer så kan det gå i stora "skov" snabbt utför och plötsligt har man glömt att man inte är bra på att köra bil längre och sätter sig bakom ratten. Så snabbt skaffa ny legitimation och sedan se till så ditt körkort återkallas, ring och prata med transportstyrelsen - vet att dom har jobbat på en frivillig blankett för sådana här tillfällen.

jag har skaffa vanligt leg
körkortet gäller till 2022
Man vill ju inte bli frestat för man kortet kvar
jag var till neurolog i veckan och han sa att det var bara "en Specialist neurolog" som kan göra det
skall till hus läkare på torsdag får höra vad hon säger
Sven Åke

Patrik, har man glömt att man inte är bra på att köra bil kommer man nog inte heller ihåg att man lämnat tillbaka körkortet!
Då är det väl bättre att göra sig av med bilen.
Men har man någon som behöver ha tillgång till bilen är det bäst att denne någon ser till att ha ensam tillgång till nycklarna.

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Jag har en närståendes med alzheimers och hon gav bort sin bil, men efter något år började hon fråga efter den igen. Hade den funnits tillgänglig hade hon nog kört.
Hon fick nyss ett nytt körkort så läkarna verkar inte sköta sitt jobb.

Håller nog med saabnisse i detta fall - och det var också min ursprungliga tanke bakom mina tidigare inlägg. Köra bil kan man ju som sagt göra även utan körkort...

Svaret på TS fråga finns kanske här:
https://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Korkort/trafikmedicin/aldre-och-bilkorning2/

Ring annars och fråga dom.
Kundtjänst för körkortsfrågor:
0771-81 81 81

Öppettider: 8:00-16:30

Men som saabnisse redan sagt, gör dig av med bilen först.

Tack Rutger det var precis det jag var ute efter
jag sitter sedan flera år i passagerare sättet till 99.5%

Sven Åke

Så lite, Sven Åke. Klokt av dig att lämna in lappen och att du slutat köra bil i tid. Lycka till i framtiden. Hoppas du får bra hjälp av sjukvården.

Jag har bara positivt att säga om sjukvården
Sven Åke

Låter bra!

i fall någon söker och hittar detta
Får hem kuvert och blankett att fylla i för att skicka in det till transportstyrelsen

Sven Åke

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.