Brakförlust för Tesla

18 inlägg 0 nya
Brakförlust för Tesla

Så har Tesla bokslutet för fjärde kvartalet 2017 kommit, en förlust på 5,5 miljarder kronor. Intressant är att det tredje kvartalet visade också en förlust, på 5 miljarder kronor. På sex månader har de gått med 10,5 miljard i förlust.
Jag har inget emot Tesla, tvärtom de har satt eldgaffeln i baken på bilfabrikanterna. Men siffrorna är inget för personer med svaga hjärtan eller som behöver sitt insatt kapital i brådrasket. Klart att omgivningen behöver sondera hur det står till med batteritillverkningen, enligt Musk så är det den som de gravt har underskattat när gäller uppskalning i volym.
Undra hur länge det går före investerare börjar flacka med blicken och försöker finna lite säkrare placeringar?

Marknadens omedelbara reaktion var väl en kursökning?
Att de ännu en gång skjuter på basvarianter av Model 3 lär irritera en eller annan kund. Jag tänker inte köpa in mig i bolaget.

Äscha, 10 miljarder kronor... Det är väl inget. Vad de fyra storbankerna har ökat i vinst från kvartal 1 2016 till kvartal 1 2017. :-p
Bara att vänta på att kursen skall gå ner så man kan köpa in sig nu då. Sådana där excentriker brukar kunna hålla rull ett tag.

Tesla har ett akut pengabehov, och de har fortfarande inte lyckats leverera utan bara snackar och snackar om Model 3 och utlovar snart snart så blir det massproduktion, snart levererar vi, vi ska bara fixa detta... och det gick inte, men snart så vi ska bara ska bara Alfons Åberg. Att det finns excentriska investerare som fortfarande har förtroende för bolaget är anmärkningsvärt. Det kommer bli småspararna som förlorar, som vanligt.

Det är nog inte så lätt att gå från 0-5000 bilar i veckan men de ligger nu på runt 1500 i veckan och kvartal 2 ska det bli 5000.
Sedan är Tesla så mycket mer än bilar.
https://electrek.co/2018/01/23/tesla-giant-battery-australia-1-million/
Läs om det enormt lyckade batteriet i Australien, powerwalls och snart till försäljning tak med inbyggda solceller. Varför lägga takpannor och sedan montera solpaneler när pannorna kan vara solpaneler istället.
https://www.tesla.com/sv_SE/solarroof

Jag hoppas och tror att Tesla klarar utmaningarna, de behövs.

För det är osäker köp eftersom rykte nyheter att Tesla har kvalitetsproblem då blev pengar miljard i förlust!

Min nuvarande Fabia https://www.spritmonitor.de/en/detail/990314.html Dåvarande Astra https://www.spritmonitor.de/en/detail/858751.html

Junkers, Tesla har sagt många gånger att de ska öka produktionen. Och det har fortfarande inte hänt. Så jag säger "tror jag när jag ser det". I dagsläget är deras prat om ökad produktion inget annat än just prat. Mycket snack, men inte så mycket verkstad.

Raphael, det här visar att det inte är så enkelt att komma med ett helt nytt bilmärke, det är vad jag menar med PSAs okända DS!

Jag tror nog ändå att Tesla har större chans, de har ju ändå ett nyare koncept än PSA och antagligen har de råd ett tag till med förluster.
Musk har ju t.o.m. råd att kasta bort bilar i rymden!

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Varför skaffa solceller när man kan få el genom 2 hål i väggen?

För att det efter 7-9 år ger dig gratis el.

Saabnisse, fast Teslas problem är inte varumärket utan tillverkningen. Det är inte efterfrågan på Teslas bilar som är problemet, utan problemet är att de inte kan tillverka dem - och när bilarna inte kan tillverkas så blir det ju inga inkomster heller. PSA har redan fullt fungerande fabriker med fullt fungerande logistik. Jag ser inget tecken på att DS-märket skulle få samma produktionsproblem som Tesla har med sin Model S.

Problemet för DS är nog av annan kaliber än det som Tesla drabbats av. Tesla har ju i vart fall hittills inte haft nån direkt brist på tänkbara köpare men när det gäller just DS så är väl risken i det avseendet mera oroande speciellt om man själv vill betraktas som ett premium-märke redan ifrån starten.
Men för att återgå till Tesla så är det nog hög tid att leverera även deras tänkta volym-modell i just volymer för annars lever man snart på lånad tid, tyvärr.

Jag skulle vilja se orderingången. Det är en sak att 'alla vill ha' men en helt annan sak att man faktiskt öppnar plånboken och slår till.

Helt rätt X - men stora svårigheter att få igång produktionen kan ju också påverka orderingången. Flyter det på kanske flera är beredda att beställa...

Brakförlust för Tesla

Tesla-aktien har gått upp 572% senaste året och snart 10.000% sedan noteringen 2010. Elon Musk är nu världens 7:e rikaste person. Köp en Tesla om du inte tycker att det räcker. ;-)

6.15

Ja, inte är man ledsen för de aktierna man köpt. :)

Kanoninvestering. Grattis!

6.15

Tack! Ska dock tilläggas att jag köpte inte för några stora pengar och tyvärr inte när de var i bäst köpläge, men det har räntat sig betydligt bättre än banken ändå! ;)

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.