BMW Welt München

13 inlägg 0 nya
BMW Welt München

I förrgår hade jag en stund över i München och passade på att besöka BMW Welt och BMW Museum. Tänkte att jag ville dela med mig av några av bilderna därifrån.
Tack för det!
Det vore kul med lite kommentarer runt bilderna och det kommer säkert också från intresserade forummedlemmar!

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Mycket bra initiativ detta! Fler sådana från andra fordonsmuseer!

Jag var inte säker på att bilderna skulle komma med i inlägget så jag valde att inte skriva en massa text och nu går det inte att redigera...
1. BMWs huvudkontor, den berömda fyrcylindern
2. En rad 3-serie inledda med föregångaren 2002. Sen en E21, E30 cab, E30 touring, E36 coupé, E36 Compact, E46 ochE90.
3. BMW 507 först ägd av Hans Stuck, sen Elvis Presley varefter den behandlades som värdelös och efter att ha varit nära skrot renoverats till nyskick av BMW. Historisk bil utan historiska spår.
4. 3.0 CSL
5. Koppling till en F1-motor från nåt decennium tillbaka
6. M3 E30
7. Leverans till tävlingsstall av M4GT4
8 Samma M4GT4
9. 320 E21
10. BMW Turbo, prototyp som fick efterföljare i andra modeller
11. En carport med solceller för laddning av elbil
12. F2-motor från 70-talet

Var där sommaren 2015 och tyckte det var mycket intressant. Dock tyckte jag att muséet var mycket intressantare än BMW Welt, som mest kändes som en uppförstorad utställningshall hos en bilhandlare. Lyxmodellerna fick man inte provsitta, utan de var avspärrade eller låsta. Sedan gick det omkring folk och sa till om man satt för länge i en bil. Kändes sådär. Men museet var spännande. Var lite nostalgi att se 3-serie bilarna, då mina föräldrar har haft två E30, en E36 och en E46.
Var även på Toyotas motsvarighet i Japan och den kändes nästan roligare. Där har de en privat avlyst bana där man kan provköra valfri Toyota modell (de flesta verkar välja GT86). Tyvärr var denna bana avstängd när jag var där. De hade också diverse körsimulatorer som var ganska kul.

Tidigare tyckte jag att BMW gjorde intressanta bilar och jag har haft några stycken genom åren. Den modernaste jag ägt var en 525i E39, men den var inte i närheten av lika trevlig att köra som generationerna före. Det har blivit för klumpiga bilar och dessutom med turbomaskiner som inte har samma karaktär som riktiga motorer. Istället för finmekanisk känsla är det som att jobba med blyklubba.

LM, fick ni se leveranslagret, den cylindriska automathissen i glas med framtagning av "din" bil när du vill hämta på plats?
Varit där några gånger, ganska läckert ställe.
Den E30M3:an ger mig ett galet "vill ha"

*Robban

Jag var där på egen hand och gick ingen guidad vandring, men man såg leverans av bilar snett uppifrån. Det verkade komma folk från alla möjliga håll för att få köra ut.

Mäkinen :
Fanns BMW E39 som 525i? Minns att det fanns 523i och 528i och tänkte faktiskt köpa en helt ny men fick inte ens provköra. Jag var hos BMW i Solna och har aldrig satt min fot där något mer och har bara kört Audi efter detta.

Däcksparkare, snackepettrar, testpiloter och drömmare undanbedes, vänligen men bestämt.

Jodå, de bytte till 525 och 530 runt millennieskiftet. Den jag hade var en "Stockholm Open Edition", men inte var det mycket till streetracer.

Mäkinen :
Var väl mer tänkt att ha den som en limousine än streetracer. Tyckte den verkade perfekt när jag provsatt i den men eftersom jag inte fick provköra så är det svårt att bilda sig en helhetsupplevelse. Minns nu när du skriver det att även E46 blev 325i och 330i med faceliften 2001/2002. Skulle kunna tänka mig ett välvårdat exemplar av BMW E39 530i. Gillar den karossen.

Tack för alla bilder!

Däcksparkare, snackepettrar, testpiloter och drömmare undanbedes, vänligen men bestämt.

Är bilen döpt efter landets största streetrace borde den ju acca bra.

Mina föräldrar hade en 525i E39 strax innan E60 kom. Blev erbjuden att ta över den efter dem, men det blev inte av. När jag nu läser alla artiklar där man anser att E39 var den bästa BMW:n någonsin så är det inte utan att jag ångrar mig. Enligt transportstyrelsen så är deras 525:a fortfarande i trafik.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.