Bilsemester i Japan

3 inlägg 0 nya
Bilsemester i Japan

Årets sommarsemester tillbringades i Japan. Efter en del överväganden så beslutade vi oss att bila runt istället för att åka tåg. Vi landade i Tokyo där vi tog ut hyrbilen (en Toyota Sienta, mer om den i separat tråd) och dagen efter bar det av till Hakone i närheten av Mount Fuji. Efter några dagar där så åkte vi vidare till Kyoto och till slut från Kyoto tillbaka till Tokyo. Kan enbart rekommendera att bila i Japan. Visst kan det vara svårt med vänstertrafiken, men när man väl vant sig vid det så är det mycket lätt att köra i Japan. Japanerna är mycket hänsynsfulla i trafiken och någon "Road Rage" ser man nästan aldrig. Visst kan man bli tutad på om man kör för långsamt, men man blir alltid insläppt i filer m.m.. Vi bilade även i Tokyo trots att många avrådde från det och även det gick mycket smidigt. Finns gott om parkering i Tokyo och trafiken är inte besvärligare än i Stockholm. Dock har japanerna en tendens att använda filen längst till vänster som tillfällig parkeringsplats, så man bör undvika att köra där. Känns som vi fick se enormt mycket av Japan genom att bila där.

Klart imponerande att ha kört bil i Tokyo med 35 miljoner medborgare. Min stora fundering blir hur man över huvud taget hittar? Förutsatt att du hade GPS i bilen så visar väl både GPS och gatuskyltar allt på japanska. Har iof sig kört bil mycket i USA men antar att det är en viss skillnad att köra i ett land där man förstår noll om vad som står på skyltarna.

Toyota Yaris Verso rostfri lågmilare sökes men det verkar som att söka efter en nål i en höstack. Kolla in min BIO!

Jo jag hade Gps som gav instruktioner på engelska. Skyltarna har faktiskt namnen på både japanska och med latinska bokstäver, dock visades skyltarna på GPSen enbart på Japanska. Jag har dock en fördel eftersom jag kan läsa kinesiska hyfsat (min fru är därifrån). Så de flesta skyltar kan jag ändå förstå hyfsat. Men ofta så körde jag bara efter GPSens instruktioner.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.