Vi Bilägares forum

BILMODE

BILMODE

Ett litet tag var små, löjligt höga bilar på modet. Just nu är onödigt stora och löjligt låga bilar "inne".
Så låga, att de knappt går å komma in i och ur för en normal viking!

Min 15 år gamla Nissan CVT-Micra sjunger på näst-sista versen. Men jag hittar ingen rimligt stor bil med lika bra dimensioner, komfort, acceleration och väghållning, så nybils-köpet får anstå!

Helst skulle jag vilja köpa en snabb 1+1-bil med 2/3 av Micrans bredd och aktiv fjädring, el-driven med liten räckvidds-förlängare/kupé-värmare av gasturbin-typ, eller bensin/el hybrid med steglös växellåda (CVT). Behöver ingen stor, tung familjebil.

Vi är många, som tycker lika. Men det verkar bil-branschen strunta i! Antagligen för att de vill sälja begagnade, onödigt stora familjebilar ....

Uppdaterat: 2016-01-26 12:23

Kommentarer

Vad menar du med "kupé-värmare av gasturbin-typ"?
Duger inte en BMW i3 åt dig?

Uppdaterat: 2016-01-26 12:32
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

BMW i3 med räckviddsförlänger-motorn är för all del läcker, och verkar ha bra väghållning. Men igen: en familjebil, dubbelt så bred som nödvändigt. 1+1 är bättre, smidigare.

Uppdaterat: 2016-01-26 22:53

Jag tycker löjligt höga och klumpiga bilar med stora hjul, litet lastutrymme och AWD är inne. Menar alltså SUV och crossovers, som tack vare sin vikt och utformning drar onödigt mycket bränsle. Dessutom är de farliga att krocka med för oss med normala bilar. Dessa biltyper klarar sig de flesta utan, men tyvärr har det blivit en trend.

Uppdaterat: 2016-01-27 01:43
"Fit for 55" är ett klimatpaketet som bl a innebär att EU ska minska sina växthusgasutsläpp med 55 % till år 2030 (jämfört med 1990 års nivå) och som har det övergripande klimatmålet (enligt den klimatlag som antogs i juni 2021) att hela EU ska vara klimatneutralt senast år 2050.

Håller med John2008 om SUV/crossovers-modet. De välter lätt också, p.g.a. den höga tyngdpunkten. Det enda, som VAR bra med dom, var den lite högre, raka sitt-positionen. De senaste varianterna har inte ens detta: där måste man KLÄTTRA UPP, skruva av huvudet och åla sig NED liggande i sätet bara för det sänkta taket, för slutligen å hamna bakom en sikt-dödande stor motorhuv! "Själv-parkerande"-funktion med radar ett måste? Vem köper sån s***? Pytte-små, verkar det ....

Uppdaterat: 2016-01-27 06:10

i3 som familjebil?!
Skulle inte gå hemma hos mig iallafall...

von-Klotenhjelm skrev:

Har ViB ingen som helst koll på adresser och ip till dom som håller på att fjanta och byta mellan en massa olika nick?

Tyvärr så har dom inte det...än iallafall.
Den som väntar på något gott...

Uppdaterat: 2016-01-27 08:17