Autonoma bilar behövs

5 inlägg 0 nya
Autonoma bilar behövs

SVT visade Spårviddshinder idag igen. En tydlig demonstration av varför autonoma bilar behövs.
https://www.svtplay.se/video/17480166/sparviddshinder

Haha ja jävlar där har an stått och tittat och skrattat åt alla idioter.
Sist kom en yaris och han stannade och tittade en stund och sedan la han in backen i fem meter och stannade igen.
30 sekunder senare skriker det till i däcken och han satsar allt och tar sig över och försvinner bakom kröken.
Den bilen blev nog inte vacker på undersidan.

Vi fick en liknande konstruktion i vår stad.
Den blev kvar i ett halvår ända tills en buss missade lite och slet bort oljetråget och fyllde gropen med olja.
Kommunala vansinnigheter som kostar skattepengar. ,

Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

Sådana där lösningar har funnits sedan jag var tonåring och bodde i Östersund.

Där skedde i princip aldrig några skador eftersom det var en gata som alltid varit bussgata. Den har aldrig varit till för vanlig trafik. Dessutom stod tydliga skyltar om att det var bussgata och minns inte exakt vad som stod innan hindret, men det var något mer smart är "spåviddshinder" som säkert de flesta inte alls förstår vad det betyder.

Stod kanske något i stil med bilhinder eller bilblockad eller liknande. Minns inte exakt, men jag minns att jag som tonåring som inte hade körkort än förstod vad som menades.

Detta i SVT inslaget är ju helt galet. De hade kunnat göra tusen gånger bättre skyltning. Jag är helt säker på att jag inte hade gått i denna fälla eftersom jag sett detta förr, men det är helt klart en dålig implementation.

- Peugeot 308 SW GT -2019

Den där filmen är ruskigt kul! Den har legat på SVT Play i minst ett år, kanske nästan två. Vad gäller gnisselljud är det ju pålagt litet extra i efterhand också, för att förhöja effekten. :-)

Min favorit är de två småtjejerna med blocket med rubriken ”bilfella”! En sak jag undrar är hur Georg har lyckats köra så långt upp på den lilla muren? Sedan håller han på att hamna under bilen när de andra skjuter loss den — kunde gått illa!

Jag har inte kört där efter att hindret kom upp så jag vet inte hur det är skyltat. Det brukar vara ganska tydligt att det bara är busstrafik som är tillåten, men de som förekommer i filmen verkar inte ha någon koll på var de har hjulen på bilen. Den typen av hinder har funnits ganska länge nu.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.