Annonsera på Blocket

12 inlägg 0 nya
Annonsera på Blocket

Det brukar vara irriterande att sälja bilar via Blocket och inte är det något undantag denna gång. Den första som ringde ställde frågor vars svar fanns i annonsen. Sen gav han ett bud strax under 50% av mitt pris (7000 mot annonserade 15000)
Då sa jag "Det är inte intressant. Hej då!" och la på luren.

Då ringer han igen och säger att jag är rasist och är förbannad på SDs valresultat igår och så var jag rasist igen och Hitler.

Jag tyckte han lät som en finnpajsare, men det är väl typ samma ras som jag.

Tyvärr funkar inte Truecaller i Android Auto så jag såg först efteråt att numret var spamklassat.

Sätt aldrig ut numret, använd blockets meddelandetjänst tills ni är någorlunda överens, sållar bort de flesta dårar direkt.

Jag förstår mig inte heller på folk. Sålde en grävare på blocket för ett tag sedan. 25 st ringde, 12 skulle komma och kolla, en kom tills sist, och han köpte den. Alltså om man inte är seriös med sitt intresse, inte vill betala i närheten av det som står i annonsen, varför ens höra av sig?

Hörde en kul grej i ämnet här om dagen.
Samma sak utspelade sig, och svaret på erbjudandet blev "Ja vist, jag tar ditt bud"
Sen diskuterade dom det praktiska, och säljaren säjer då " Har du motor med dig och monterar här, eller tar du bilen på trailer ??" "Vadå ?? är motorn trasig ??" "Nä, jag har motor, men den säljer jag löst, den kostar xxxx (summan som han hade prutat)
"Du skriver ju att motorn går bra ??" "Ja den går bra" "Du har också skrivit att det är ny kamrem" "Ja, du får med kamremmen"
Då sa det Klick i luren.

Jag är van att bilförsäljning sker på några timmar från det att man annonserar och vissa skickar meddelanden med en fråga i taget. "Finns bilen kvar?" är väl den vanligaste. För mig är det självklart att bilen är osåld om annonsen finns kvar. Som mest dröjer det 30 minuter att ta bort den.

Jag lyckades sälja bilen igår. Den första som tittade på den gjorde raskt affär så nu har jag bara en "sportbil".

Jag har sålt både bilar och annat på Blocket. Jag tycker man får acceptera att det finns lycksökare som vill tokpruta. Egentligen försöker de de ju inte göra annat än vilken ICA-handlare som helst: Köpa varor billigare än de kan sälja dem för. Senast jag sålde en bil sålde jag den till en arabisk herre. Sin kultur trogen (antar jag) började han pruta så att han borde skämmas men efter en stund var vi överens och båda var nöjda. Han betalade kontant och sedan hördes vi aldrig mer. Vissa som svarar på annonser verkar svara bara för att få prata en stund. Det kan man väl bjuda på.

Det är därför man sätter blocketpriser. Vill du ha fem? Sätt åtta.
Vill du ha 40? Sätt 55.

Man ger inte bud på objekt man inte sett och ställer inte frågor där svaret står i annonsen.
Jag ger inte sista pris utan tycker att det är spekulantens uppgift att möta mitt utpris med ett bud när objektet är kontrollerat.

Att tro att billigaste Porschen på Blocket egentligen ska kosta under halva priset i annonsen är optimistiskt.

Det är ju just det folk gör. Och det har de även rätt att göra. Men sedan kan de ju vara Trevliga. Att bli sur på säljaren för att prutningen inte funkar är inte okej.

Problemet är väl att vi i Sverige alltid haft som kutym att inte pruta osedd vara. Man läser annonsen, tycker man objektet kan vara av intresse för det priset som står i annonsen så åker man och tittar. Hittar man brister så räknar man lite lätt i huvudet vad dessa kan kosta att åtgärda och sedan lägger man ett bud om man ändå finner objektet intressant, gärna ett bud lite under vad man är villig att betala.
Men nu har vi andra kulturer i landet också. Många som vill idka byteshandel, sista priset kompisar, och dom som tror att alla som annonserar på Blocket har kronkalle bankandes på dörren och vill utnyttja situationen. En stor del av den anledningen så slänger eller skänker vi bort grejor istället för att annonsera. Kan ta som exempel, vi har en Britax barnstol ett år gammal, använd 2ggr, nypris på Bilia 2200, kommer nog läggas bland ”saker som kan användas” på tippen. Min fd. Mazda 323 som gått 8000 mil gav jag bort till en kompis som behövde en manuellt växlad bil att övningsköra med till sin pojk. Jag har 3 cyklar i garaget som den äldste sonen växt ur, 2 BMX och en Crescent 21vxl mtb, dom åker nog med på släpet till tippen till deras ”att använda avdelning”

Jag kanske är en idiot, men jag orkar inte lägga energi på att kränga grejor för småpengar. Man kanske kan se det som att jag är en filantrop där grejorna kommer till bättre behövande, eller nått:)

Jag skulle aldrig utsätta mig för att annonsera ut något som är billigare än ett par tusen kronor. Då skänker jag det till nån loppis eller slänger.
Han som köpte Porschen sa att han inte ville köpa den så jag sa att jag väl kunde få ett skambud. Det blev ungefär vad jag hade tänkt så han åkte hem med den. Betydligt smidigare än att sitta och vänta på andra spekulanter.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.