Adapter mellan Thule Wingbar och fyrkantsrör.

3 inlägg 0 nya
Adapter mellan Thule Wingbar och fyrkantsrör.

Jag sneglar lite på lastbågar/lasthållare till bilen och tänkte mig då Thules Wingbar (Thule WingBar 961, Thule Rapid System 753, Kit 4073).
Jag har ett gammalt takräcke (ja, nu blir det begreppsförvirring här då många i dag kallar lastbågar/lasthållare för takräcke men i min värld är det inte samma sak) som ser ut, ja, tänk er något sådant här fast utan kanterna:
https://www.4x4parts.com/i-18981007-pathfinder-bolt-together-cargo-rack-with-mounts.html
Det har fästen anpassade för fyrkantsrör och frågan är nu om det finns någon adapter som kan fästas på Wingbar och sedan simulerar fyrkantsrör (eller där fyrkantsrör kan fästas - har sådana rör också) och där jag då kan fästa mitt räcke. Om ni förstår?

Takräcket (överst)
Fyrkantsrör eller simulerat fyrkantsrör
Fäste i Wingbar
Wingbar (nederst)

Himla bra räcke att kunna lasta saker på så känns dumt och onödigt att slänga för att punga ut med något nytt omd et nu råkar finnas någon adapter eller motsvarande.

Fötterna är samma lika till fyrkantsrör och Wingbar. Thule eller Mont Blanc spelar ingen roll. Fötterna träs in i ett T-spår i rören, så köp du vanliga fyrkantsrör och bulta fast i takräckeskorgen. De kan du låta sitta kvar och bara flytta fötterna till Wingbar när du ska ha de.

SAIK FOR LIFE!

Du det tänkte jag inte ens att kolla på och det stämmer ju definitivt när man kikar på Thules hemsida! Tackar!
Kan ju helt klart vara ett alternativ. Bulta fast behöver man ju inte då det är speciella fyrkantsrörfästen på räcket.
Såhär ser den för övrigt ut. Himla praktisk när man vill köra vissa typer av byggmaterial och liknande eller som vi gjorde innan takboxens tid: Presenning, packning, sno ihop och snöra. En del pyssel så det blev vattentätt men funkade klockrent i hur många år som helst!

Adapter mellan Thule Wingbar och fyrkantsrör.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.