trög koppling polo

3 inlägg 0 nya
trög koppling polo

min koppling visade sig vara trög på polo-00. vilket ja ej själv reflekterat över då den vart så hela tiden i min ägo (5år) ska sälja den nu o alla backar för den sakens skull. bytte nu kopplingsvajjer o det är samma sak . pratat med flera mekaniker om detta o de säger att de kan vara så att den är så trög i just denna bilen. för de verkar ej vara ngt som krånglar varken med växlingen eller missljud. ngn som vet vad det kan vara för problem? OM det är ngt problem mvh annika

[Edited on 2009-03-25]

Har du provat nån annan Polo ??

Om nu kopplingen är ovanligt trög på just din bil, och det inte är vajern, så är det kopplingsarmens lagring där den går in i lådan eller (troligast) dåligt med fett på urtrampningslagrets glidrör.
För att fixa denna simpla sak måste tyvärr vexelådan demonteras, och det är ganska knöligt på Polon, så det kostar nog en hel del tusenlappar att få det gjort.

Anledningen till att folk är skeptiska kan vara att trasiga växelådor är väldigt vanligt på mindre VW bilar, och dom som kollar kanske har läst om problemet och tror att din tröga koppling är en indikation på att lådan börjar bli dålig.

tack får be killens kompis som är mekaniker o se om han kanske kan göra ngt åt detta.
men växlar o sådant är inga problem med . skulle de kunna vara det med menar du?
mvh annika
tack för svaret innan :-)

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.