Opel omega

9 inlägg 0 nya
Opel omega

Min opel omega 2.4 från 1990 har börjat krångla. Upptäckte häromdagen att batterivarningslampan lyser när bilen är avstängd. Aldrig hänt förut.
Men detta är inte problemet i sig. För något laddar ur batteriet. Bilen startar alltså inte. MEN: om man laddar batteriet så startar bilen EN gång. Sen är det slut. Och när man startar bilen så lyser inga av de lampor på instrumentbrädan8 förutom motorstyrningslampan och oljevarningen).

Jag och min far har en teori om att mitt slutsteg till stereon ligger på hela tiden? kan det vara så? När man stänger av tändningen hör man nämligen hur just basen slutar att fungera som om den stängs av. Så jag tvekar lite på detta. Men det är det enda vi har kunnat komma fram till.

Någon annan som har haft samma problem?

Vänligen
Tobias Olsson

Hej Tobias.
Har du kollat laddningen när bilen är igång?
Att slutsteget drar ut strömmen låter lite konstigt. Hur har du kopplat? Rätt kopplat är så här:
Du har en remote kabel ifrån steget som ska kopplas till tändningen eller till stereon och du ska ha stereon kopplad på radioläget i tändnigslåset. Lustigt formulerat men stereon ska starta när du vrider om nycklen till läge ett(1).
Lyser motorlampan alltid?

Jag tror vi löst det...Vi har glömt att koppla ur batteriet när vi laddat...väldigt retligt men så är det... Så det är troligen fel på generatorn tror vi. Den tycks ha fått ström i sig och laddar därför inte bilen alls. Låter detta rimligt. Och motorlampan lyser endast när man startar bilen.

Tack för svar!

Jag har aldrig varit med om att generatorn tagit stryck av att man laddar batteriet. På jobbet så laddar vi en bil varje natt med CTEK batteriladdare. Kolla laddningen när bilen är igång (ca13-14V ska den ladda)

Jo men då kopplar ni loss en av polerna eller hur? det har vi missat att göra. Därför tror vi att det tagit stryk. Låter det rimligare då?

Vi kopplar aldrig loss polerna.. Vet man att bilen ska stå länge så brukar vi göra det men inte annars.

Har du provat med ett annat batteri?

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Nej det har vi inte. Men batteriet laddas utan problem med batteriladdare. Dock ska vi prova det idag. Det kanske kan fungera

Tack för alla svar. Det som var problemet var att det var fel på generatorn. Den Var trasig. Tack för alla svar!

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.