Nissan Micra -94 elfel

4 inlägg 0 nya
Nissan Micra -94 elfel

[b]Problem vid start:[/b]
Varselljusen (dvs halvljus då srömbrytaren står på "0") lyser ej men när jag sätter på riktiga halvljus så lyser lamporna utan problem.

[b]Vidtagna åtgärder:[/b]
Alla säkringar är hela, reläer likaså. Har kolllat relevanta kontakter och kablar också, åtminstånde så lång som jag kunde följa kablarna i motorrummet.
Har bytt ur hela ljusomkopplarenheten på rattstången. Har även kollat kopplingsstycket till ljusomkopplaren, samma fel ändå.

[b]Slutligen:[/b]
Lånade på biblioteket "Haynes reparationsmanual för Nissan Micra (på engelska)" studerade kopplingschemat och ser att V-sidans lampenhet ej är direkt kopplad till ljusomkopplaren/strömbrytaren, som H-sidan är, utan kopplas via en sk "dim/dip unit".
Faktiskt så kopplas en hel del saker via denna "unit"

[b]Fråga:[/b]
1. Hur löser jag detta problem?
2. Kan jag komma runt problemet på något sätt?
3. Vad är en "dim/dip unit" ?
4. Mottager tacksamt tipps till problemlösning.

Mvh / i00pasa

I den Engelska boken finns nog inte kopplingsskemat över halvljusautomatiken, det är ju en Svensk företelse, och det brukar kopplas vid sidan om när bilen är ny i Sverige, så säkring mm till det kan sitta nån helt annan stans än i säkringsdosan.

Tyvär vet jag inte vad dim/dip betyder, möjligtvis kan det vara en box/enhet som stänger av halvljuset när man sätter på dimljuset om bilen har det.

Jag tackar för tipset, jag skall se om det finns något som liknar detta.

i00pasa

Kolla mitt inlägg:
Halvljusautomatik Micra 2009-03-24.
Hoppas det kan hjälpa.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.