Vi Bilägares forum

Nissan Micra -94 elfel

Nissan Micra -94 elfel

[b]Problem vid start:[/b]
Varselljusen (dvs halvljus då srömbrytaren står på "0") lyser ej men när jag sätter på riktiga halvljus så lyser lamporna utan problem.

[b]Vidtagna åtgärder:[/b]
Alla säkringar är hela, reläer likaså. Har kolllat relevanta kontakter och kablar också, åtminstånde så lång som jag kunde följa kablarna i motorrummet.
Har bytt ur hela ljusomkopplarenheten på rattstången. Har även kollat kopplingsstycket till ljusomkopplaren, samma fel ändå.

[b]Slutligen:[/b]
Lånade på biblioteket "Haynes reparationsmanual för Nissan Micra (på engelska)" studerade kopplingschemat och ser att V-sidans lampenhet ej är direkt kopplad till ljusomkopplaren/strömbrytaren, som H-sidan är, utan kopplas via en sk "dim/dip unit".
Faktiskt så kopplas en hel del saker via denna "unit"

[b]Fråga:[/b]
1. Hur löser jag detta problem?
2. Kan jag komma runt problemet på något sätt?
3. Vad är en "dim/dip unit" ?
4. Mottager tacksamt tipps till problemlösning.

Mvh / i00pasa

Uppdaterat: 2010-09-24 01:45

Kommentarer

I den Engelska boken finns nog inte kopplingsskemat över halvljusautomatiken, det är ju en Svensk företelse, och det brukar kopplas vid sidan om när bilen är ny i Sverige, så säkring mm till det kan sitta nån helt annan stans än i säkringsdosan.

Tyvär vet jag inte vad dim/dip betyder, möjligtvis kan det vara en box/enhet som stänger av halvljuset när man sätter på dimljuset om bilen har det.

Uppdaterat: 2007-09-30 00:18

Jag tackar för tipset, jag skall se om det finns något som liknar detta.

i00pasa

Uppdaterat: 2007-09-30 22:51

Kolla mitt inlägg:
Halvljusautomatik Micra 2009-03-24.
Hoppas det kan hjälpa.

Uppdaterat: 2009-03-27 22:07