min audi80 1988 startar inte

2 inlägg 0 nya
min audi80 1988 startar inte

Är ägare till en audi80 1988.
En morgon startar den inte. Startmotorn drar inget, det hörs inget klick ens. Inget händer. Får bara ström till instrumentpanelen. Är osäker på om det luktade lite bränt, men lukten var så svag att man blev osäker. Gick ut och kollade ljuset, men där fanns inget ljus, inte ens svagt. Tog in batteriet på laddning i ett dygn. Batteriladdarmätaren visade då nästan noll och et bubblade i cellerna. Dock kvarstod problemet när jag skulle försöka med det laddade batteriet. Inget ljus, inget klick. Det händer absolut ingenting. Bara ström till panelen i bilen. Försöker som lite okunnig utesluta fel och problem och undrar om någon vänlig själ kan komma med några tips. Om bilen startar med hjälp av kablar kan man då utesluta att det är solenoiden eller hur är det egentligen? Kan det vara batteriet som knasar trots laddning och inget ljus till bilens lampor? Någon tror att det kan vara relät/säkringen som går till startmotorn - var sitter den -är det säkringsdosan? Om det är relät borde inte ljuset åtsminstone lysa eller hänger det samman? Vore tacksam för några kloka svar av någon hjälpsam? Om det är kolet som är slut - varför inget ljus till bilen - det borde ju inte hänga ihop? Undrar undrande...

Bästa hälsningar
Peter

Hej Peter!

Jag är inte någon bilmekaniker, men har lärt mig mycket av mekarvän och av att äga och vara intresserad av bilar. Du skriver att det bubblade i batteriet under laddning, men att mätaren visade nästan noll. I så fall låter det som om batteriet är slut. Visar det noll så är det väl 0 Volt spänning eller 0 Ampere i det. Vet inte vad din laddare mäter.

Så vitt jag vet så är det så att startmotorn inte fungerar om batteriets spänning är för låg. Instrumenten däremot tar inte så mycket ström och kan funka ändå. Det borde ju funka med startkablar då, men testa helst med bra batteri. Sen kan man ju undra varför batteriet blivit klent. Du borde ju hört vid starter om det gått segt med startmotorn. Släcks alla lampor (inkl. bagaget) när du stängt av bilen? Hur gammalt är batteriet? Ofta håller de bara 4-6 år. Kör du bara korta sträckor så håller de sämre, eftersom de inte laddas då.

Mvh

Erik

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.