byte batteri

2 inlägg 0 nya
byte batteri

hej,
jag vet tyvärr inte mkt om bilar och hittade det här forumet när jag var ute och googlade.
Har en fråga, kan man ta ett bilbatteri från en volvo 460-96 2.0 och sätta in det på en ford escort-98 AAL?
Tror att batteriet i forden har slutat att fungerat, vore tacksam för hjälp...

OM placering av + pol (resp -pol..) är lika och fysiska storleken höjd-längd-bredd är samma går det bra att skifta. Ibland kan man behöva ändra anordningen för att fästa batteriet i batterilådan.
Fordar har en förkärlek för platta poler men bygger man om till rundpoldrift när uttjänta originalbatteriet byts FÖRSTA gången så är det lättare att byta batteri mellan olika bilmodeller samt att rundpoliga är billigare ( i inköp). Amperestyrkan kan ha betydelse om du skall starta stor dieselmotor med 45Ah-batteri i minus 20 C.... Å andra sidan...skulle i nte motorn gå runt så har du svaret den hårda vägen.
I min Dieselford har jag två halvknackiga batterier parallellkopplade. ( Byggde en extra batterilåda ovanpå växellådan ).
Plockar bort batteriet när Bilprovningen skall inspektera. De kan få för sig att tjänstevikten har ökat och då höjs skatten..... De gillar nog inte min käcka lösning iaf..

Skulle polerna vara "felvända" kan du förlänga ordinarie kablar men det är en del mek . Dessutom har fabrikanten vägt in risken för kortslutningar vid ev kollision i sin placering av polerna relativt kaross, stag, huv osv. OM du förlänger... Skydda pluspolen med hårdplast e dyl. (Lätt demonterbart för starthjälp med startkablar vid behov.)

Spänningen ökar. Berätta hur Du löste problemet till slut.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.