Buckla på dörren

7 inlägg 0 nya
Buckla på dörren

Är det någon som vet hur man får ut en buckla på dörren.
Den är inte stor ca 3cm , inga veck, lacken är oskadad.
Det är antagligen någon klant som slagit upp en bildörr på en parkering.
Måste man plocka ner dörrklädsel m.m.?

Det finns speciella firmor som syslar med detta att ta ut bucklor, det svåra är att finna dem där man bor. De brukar åka runt på bilfirmorna och utföra jobb. Kanske någon på någon bilfirma vet vart du ska vända dig. Ja man får nog plocka bort klädseln för att komma åt bucklan var den nu sitter på dörren ? Tråkigt detta mär man drabbas av klantar som inte tänker sig för, antagligen hade han/hon en gammal bil så man inte behöver va rädd om. Men det är så förbaskat onödigt !

Jag hörde för en tid sedan om en person som drog ut den här typen av bucklor med hjälp av en sugpropp.
Finns det kanske någon som vet mer om detta.

Sedan håller jag med dig Shogun, den här typen av människor blir man fyrkantig på.
Jag hade för flera år sedan en helt nylackad bil (givetvis Saab) som jag parkerade vid en stormarknad. Innan jag hann ur bilen kom en bastant mamma och parkerade bredvid, slog upp dörren, in i min dörr och började lyfta ur sina telningar.
När jag frågade varför hon inte var försiktig, fnös hon åt mig och påstod att det gjorde väl inget på en gammal bil.
Jag påpekade att bilen visserligen var fem år men nylackad. Hon flinade, skadade på huvudet och drog iväg.
Vad gör man? Hade hon inte varit så stor, och kvinna, och om jag hört till den våldsamma typen, hade jag utfört den våldsamma handling som jag ville, men inte tordes.

Min hustru anser sig ha märkt att det blir mer hänsynslöshet på parkeringsplatser
Själv tycker jag mig märka mer skador på bilar nu. Kan det vara att hon har rätt? Eller är bilarna sprödare nu för tiden?
På 1970-talet kunde en Volvo eller Saab krocka, framifrån eller bakifrån, med en stolpe i 8km/h utan att få skador.
Idag räcker det med att snudda så blir det dyra lackskador oavsett bilmärke.

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

HEj. Vet inte vart du bor men [url=http://www.swedent.nu/]http://www.swedent.nu/[/url] denna firman anlitar vi på jobbet. Kanonbra!

Det är ju förbannat när man har en ny eller fin välvårdad beg bil när de får sådan behandling på parkerings platser. Och din fru har nog rätt saabnisse om detta att folk är nonchlanta när det gäller detta. Jag brukar undvika om jag kan att ställa mig brevid skrothögar, bilar med barnstolar i.
Ställer mig hellre brevid en ny fin bil, de brukar ju vara rädda om sitt nyförvärv. Jag hade nog tagit bilnummret på bilen och skickat en räkning, eller åtminstonne ring upp och pratat om det igen, kanske ringt polis men det är ju långt att gå.

Tycker också att det är skandal att det inte är standard med sidolister, men man ser sin chans att tjäna mer pengar.Det fick jag beställa extra till min Auris och lackering i bilens färg.

Tyvärr räcker det ju inte med sidolister, slår någon upp bakdörren tar det ju oftast ovanför sidolisten
Och skulle det vara så väl att man har en sidolist högt uppe så kan man ge sig sjutton på att dörren som slås upp sitter på en jättesuv.
Så vad gör man? Bilnumret kan man ju inte ta för bilen som orsakat skadan är ju borta.
Man kan ju naturligtvis ta numren på de bilar som man står bredvid redan då man parkerar, men det är ju inget bevis om de orsakat skadan kan de bara neka.
Det som återstår är att ha en kamera för kontinuerlig övervakning runt bilen eller att hyra en bevakningsperson.
Det första alt. faller väl på att det är omöjligt att få tillstånd och det andra alt. på kostnader för arbetsgivaravgifter, socialförsäkring, pensionsinbetalningar m.m. så vad gör man?
Att parkera bredvid en ny bil är heller inget alternativ, direkt som jag lämnat min bil, kör den nya bilen, och in kör den kvinna jag nämnde tidigare, eller hennes syster, och ställer sig där.

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Är det en mjuk buckla kanske det går med sugproppsmetoden, men samtidigt är den mjuk kan den vara ganska fjädrande och kanske hoppar in igen. För att få ut en buckla bakifrån behöver man ta ner dörrsidan så man kommer åt med riktjärnet. Vilken sort bucklan är går inte att avgöra såhär på internet utan du får ranta iväg till någon bilplåtslagare så kan han använda sina magiska fingrar på den.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.