Backväxel på ny Corsa

7 inlägg 0 nya
Backväxel på ny Corsa

Hejsan
Idag när jag tvättade av min Opel Corsa i en GDS hall och skulle backa ut så märkte jag att det gick inte att få i backväxeln alls. Det slutade i att jag fick lägga i friläge och knuffa ut bilen ur hallen för att sedan kunna ta mig där ifrån. När jag hade åkt en bit så provade jag att lägga i backen igen vid en parkeringsficka. Det gick inte först, inte på andra försöket heller men plötsligt på tredje så hoppar backväxeln i och jag kan backa som vanligt igen.

Märkte redan några dagar tidigare att backväxeln inte riktigt ville gå i men då var visserligen motorn inte påslagen utan tryckte bara ner kopplingen. Någon som känner till detta fenomen angående Opels växellådor? Är det vanligt förekommande eller bör man uppsöka en verkstad snarast? Bilen har knappt rullat 500 mil så det vore förargligt om det redan skulle dyka upp sådana fel. Kan det ha kommit fukt någonstans efter att jag tvättat med högtryckstvätt? Jag gjorde ingen motortvätt eller dylikt utan tvättade bara utvändigt och i skärmarna.

[Edited on 2009-02-13]

Nu vet jag inte om det finns nån likhet på nyare o äldre Opel lådor, men på föregående Corsa blir det glapp i länkaget som sitter utanpå lådan, och växlarna trilskas, företrädes dom som ligger åt sidan, backen eller 5an.

När man byter lenkaget är justeringen väldigt kännslig, det rör sig om att hitta rätt läge på tiondels millimetern, så jag skulle tro att ditt lenkage behöver justeras.

Det kan ju inte vara glapp i länkaget på en bil som bara gått 500 mil.
Det kan väl inte vara något problem, du har väl garanti kvar på en så ny bil.
Åk direkt till firman och reklamera, se till att det blir åtgärdat omedelbart.

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Jag menade inte att det var glapp i hans länkage, men det är troligtvis inte 100%igt rätt justerat från fabrik.

Det kan vara såpass illa alltså. Dock märkte jag dagen efter att det var väldigt dåligt med motorolja i motorn, fanns bara spår av olja längst ner på stickan i stort sett. Lite märkligt på en sådan ny bil ändå men jag åkte och fyllde på olja och tycker växellådan går mycket mjukare nu än förut och har inte haft något som helst problem med backväxeln på hela helgen. Har för mig att Opel skröt om att man inte behövde byta eller fylla på olja alls i växellådan på nya Corsa, kan det vara så att växellådan delar olja med motorn?

Nej.
Jag känner bara till en bil där motor och låda delar olja, och det är Hundkojan.

Okey. Har varit på Opel idag och bokat tid för verkstad. Tydligen behövde växellådan justeras som ni sa.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.