Avruket tändstift, V70

3 inlägg 0 nya
Avruket tändstift, V70

Nu har det hänt även mig.
Ett "Volvo" tändstift, mittstiftet i en T5:a, brast vi urmontering. Kvar sitter gänggången med sidoelektråd. Olyckan skedde utan alltför stor kraft. De fyra övriga stiften lossnade som de skulle.
Hur tar man bort den delen?
Har läst om motsvarande på insändarsidorna i ViB vill jag minnas men finner det inte här.
Tacksam för tips.
Lokal Volvoverkstad hade inga tips att delge. "Man kan få ta av toppen" blev det muntra svaret. Tror jag det men det var ett enklare och billigare råd vi var ute efter.

Om det är ett hål rätt ner så kanske det går med en Torx i rätt dimension som knackas ner på insidan av gängen ! Använd hylsa till spärrskaft med Torx ! Mät först på ett gammalt tändstift på insidan vid elektroden vilken dimension som behövs . Den ska vara något grövre än hålet men inte för stor då den kommar att pressa ut sidorna och nypa fast . Du vet väl att man ALDRIG lossar eller drar åt tändstift vid varm motor ? Då är risken STOR för sådana händelser .

Häll ner lite olja som får ligga och dra ett par dar också, förhoppningsvis rinner lite in i gängorna och då lossa stiftet mycket lättare.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.