Volvo V70 & XC70

3 inlägg 0 nya
Volvo V70 & XC70

Kära Volvoälskare!

Jag blev lite besviken när jag läste på DNs hemsida att Volvo återkallar bilar på grund av ett mjukvarafel som gör att sidokrockkudarna utlöses för sent samt att motorerna brinner. Det är något med dieselbilarna, kunderna fick brev för att boka tid på verkstan för att kontrollera spridarmunstyckenas hållare.

Att Volvo återkallar bilar är ju helt rätt, men det som jag irriterar mig på är varför händer något sådant med en bil som kostar nästan en halv miljon kronor? Om vi bortser från det här nyhetsinslaget och vi tittar lite närmare på hur nöjda bilägarna är så är Volvoägarna inte så nöjda. Eller? Är det media som målar upp en fel och vilseledande bild om Volvo? Är det på grund av att Ford tog över Volvo har kvaliten blivit sämre eller? Jag vet inte men jag tycker att Volvobilarna var och är fortfarande kända för säkerheten och den höga kvaliten. Vad tycker ni?

jaru jag jobbar på vw verkstad det är samma fel på dom bilarna fast det ska ju tystas ner så fort der är fel på vw eller audi..Är det volvo eller saab ele nåt annat märke det är fel på så är det stora rubriker

Precis Jonas! Alla minns väl all den skit Saab fick för sina motorer där det var något problem med oljecirkulationen vilket kunde orsaka allvarliga motorskador för några år sedan. VW däremot som har/hade (?) allvarliga problem med sin 1,8T motor har man inte hört ett knysst om i svenska medier. I Usa har VW däremot gått ut med upplysningar till ägarna pga problemen med den motorn.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.