Vilket däck(märke) varar längst?

8 inlägg 0 nya
Vilket däck(märke) varar längst?

Något som däcktesterna i princip inte tar upp är hur länge däcken håller innan mönsterdjupet är nere på 3mm vilket egentligen vore väldig inressant för oss konsumenter att veta.

Vilket däckmärke har varat längst för er respektive kortast, (då tänker jag mest på antal mil)?

Jag har också hört att Michelin håller bra, hur vet du att dom energisnåla är överlägsna, låg friktion men dom behöver ju inte hålla bäst ändå ?

ViBilägare gjorde en test för några år sen, Michelin hade godkänt mönster kvar när testen avbröts efter drygt 6000 mil, vissa andra däck gick bara halva sträckan.
En bekant som kör mycket har oxå gjort samma upptäckt, han gjorde misstaget att prova Nokian NRv ist för Michelin som han brukar köpa, vi blev mycket förvånade när det var dax för vinterdäck och Nokiandäcken som gått en sommar var helt slut.

Båda Saabarna var originalutrustade med Pirelli P6000, ett skitdäck enligt min uppfattning.
Efter byte till Michelin Primacy HP sänktes bullernivån väsentligt och de verkar hålla betydligt bättre.
På en tidigare 9000 lade jag på nya Conti som var de överlägset bästa däcken enligt biltidningarnas tester, jag har aldrig haft däck som slitits snabbare.
Jag talade med en taxiåkare som lade på dem i april och bytte i juni!
Han åker ju mycket och sade inte hur långt han kört, men dömde ut dem helt.

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Aha okej jag har Continental på Volvon men så här långt har dom hållt helt ok men jag vet inte hur långt dom har gått exakt då det inte var jag som köpte dom från början (fick dom med bilen) Ca 1000 mil kanske (kör inte så mycket med den bilen).

Michelin verkar vara överlägsna såhär långt. 6000 mil är väldigt långt för ett däck, så långt vet jag inte någon som har kommit på något däck.

[Edited on 2010-05-11]

Michelindäcken i testen fick lägst milkostnad tillsammans med ett lågprisdäck, trots att det var dyrast att köpa.

Tyvärr ligger alla mina tidningar i flyttkartonger fortfarande, annars hade jag blädrat fram testen.

Jes (ej verifierad)

Många mil, bra grepp, rimligt pris men inte minst ... tysta! Svårt att få bli helt nöjd med däck :o/

Någon som vet hur Bridgestone är som personbilsdäck numera?

Sant, men Michelins Energy saver verkar klara sig bra även när det gäller grepp. Sen får man ju tänka på att om det inte slits lika snabbt så behåller man dom bra egenskaperna längre än vad man skulle göra om däcket slets snabbare.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.