Valvoline Tectyl - Var kan man köpa detta någonstans?

9 inlägg 0 nya
Valvoline Tectyl - Var kan man köpa detta någonstans?

Som topic lyder, har letat överallt tycker jag och sökt på google. Vart tusan kan man få tag på rostskyddsmedlet som sägs vara det bästa?

Sista utvägen kanske annars kan bli att höra med någon verkstad, men finns det verkligen ingen återförsäljare för det här?

Tycker det är rätt dåligt med alternativ också faktiskt på rostskyddsmedel överlag också. Finns liksom inga kompletta "satser" någonstans som involverar alla typer (tunnflytande, tjockflytande & underedsmassan). Enda jag känner till är Hagmans, men det måste ju finnas något annat märke också? Teroson har ju en del men jag har testat det och har inte varit nöjd med det riktigt.

Hehe, men det är ju precis det man strävar efter! Det ser jag mest som en fördel.

Hmm, ja kanske får göra det om ingen direkt vet...

Föressten, 2 k epoxy primer brukar man också rekommendera som grund, ska nog helst vara plåtrent då dock. Bla [url=http://www.bilrost.com/s_02.htm]http://www.bilrost.com/s_02.htm[/url] använder sig utav det. Det är också något som inte är speciellt lätt att få tag på. Någon som vet?

Oj nu hittade jag något väldigt intressant!

[url=http://www.raa.se/publicerat/9789172094604.pdf]http://www.raa.se/publice...

Frågan är bara efter att ha läst hela testet. Man testar ju dom här rostskydden inomhus med avsikt att rostskydda dom vid lagring. Det kanske trots allt inte stämmer överens med resultaten om man istället använde dom här produkterna på bilen. Läser man om vissa av dom här produkterna så står det att dom är gjorda just för lagring...Synd.. Dock vart ju Hagmans Carosol med och det medlet klarade sig faktiskt rätt bra trots allt!

Det är sant, men det är det man har underedsmassa till, grussprut osv.

Såg dock en intressant grej i det testet, kolla på dom plåtarna, Stockholm vs Landskrona.. Helt sinnessjukt vilken skillnad!

Det finns ju ett par intressanta slutsatser man kan dra efter att ha lästdet här tstet.
1. Det är bättre att ha bil i Stockholm än på Sydkoster!
2. Linolja är ganska värdelöst och bör undvikas.

Det är ju däremot underligt att vissa medel ligger i topp på en del platser men är sämst på andra.
Hur kommer det sig egentligen?

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre
Jes (ej verifierad)

Eller i varje fall bättre att ha bilen på en vind i Stockholm än i en källare i Landskrona .. :oD

Detta visar kan man säga att det är desto viktigare att ha ett garage om man bor på västkusten (som jag gör) då bilen är i princip skyddad om den står inne i såväl kallgarage som varmgarage. Alternativt under en pressing som är nästan luftät och utan att presseningen ligger direkt på lacken, fast detta är mer om man ska vinterförvara bilen tex.

Den här tråden borde kanske vara sammanslagen med den om "Rostskydd"

Har du kommit igång med dina prov ännu?

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.