Toyota är smarta.

1 inlägg 0 nya
Toyota är smarta.

Bilpriser i Tyskland kan ses som ett bra jämförelsemått. Dels för att marknaden är stor, dels för att köparna är kunniga och medvetna.
I Tyskland kostar nya Auris 109hk diesel dryga 15.000 kr mer än dito 99 hk bensin. Vilket är ett rimligt påslag. För så mycket mer kostar dieseln att bygga (Inkl.vinst o.dyl.) Och tyskar tål inga ohemula dieselpåslag.
I Sverige kostar dieseln ca 34.000 kr mer än bensinaren. Inte för att det är motiverat av högre kostnader för en "svensk" diesel. Utan för att Toyota räknat ut att kunden sparar en massa pengar (skatt, parkering m.m.) på att köpa den i Sverige miljöbilsklassade dieseln. Och Toyota tycker att dom själva bättre behöver dessa sparade slantar, än vad kunden behöver dem. Detta är nästan lika fiffigt, som att hantverkare gjort det till en god vana att salta sina räkningar, nu när ROT-avdraget gjort att det ändå blir ganska rimliga kostnader för kunden.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.