statoil"s nya Diesel!

6 inlägg 0 nya
statoil"s nya Diesel!

Är det någon som har börjat köra på Statoil nya diesel?Undrar om Jet har samma Diesel i sina Pumpar de har blivit uppköpta av just Statoil?Märker ni nån skillnad på prestanda eller förbrukning, enligt beskrivningen så ska den vara extra energirik?

Jes (ej verifierad)

Allt kan säljas med mördande reklam ;o)

Min lastbil kör normalt på Preem-diesel med någon enstaka Shell tankning däremellan ... Någon skillnad märks inte. Det har hänt, i slarviga situationer att den har tankats med Statoil/Hydro/Shell diesel, vilket är samma vara (sådant som levereras till lantbrukare, entreprenörer, åkerier m.fl), inte heller där märker jag någon skillnad, inte i kraft i varje fall. Har faktiskt provat eldningsolja (grön med svavel) också ... utan märkbar skillnad, utom att det möjligen ryker mer ... Med eller utan RME, ingen skillnad ... varemot RME kan ge andra problem. (RME = Biodiesel = 5% RME)
Jag tvivlar inte på nyttan av tillsatser ... men vilken som är bäst .. är nog en smaksak och vad plånboken tål.

Min lastbil distribuerar diesel och olja åt Statoil/Hydro/Shell m.fl-anslutna petroleumåterförsäljare.

Undrar fortfarande om det är samma diesel i Jet"s pumpar som Statoil"s!

Jes (ej verifierad)

[quote][b]av:[/b] brunte
Undrar fortfarande om det är samma diesel i Jet"s pumpar som Statoil"s!
[/quote]
Borde vara samma tankbil som levererar vilket gör det troligt, men inte helt säkert att det är samma vara.

Jes (ej verifierad)

[quote][b]av:[/b] leifer

Preem och numera Statoil har en tillsatts. Antingen görs den vid bensinstationen, eller så görs den innan tankbilen kommer. Jag gissar innan, på nån depå specifikt för Preem och Statoil där man blandar i den.

[/quote]

Ingenting blandas vid bensinstationen. Alla adjektiv tillförs på depå.

Jag vet inte, men finner det inte osannolikt och ska ta reda på det .. att adjektiven kan vara olika beroende på vilket bolag tankbilen hämtar åt.Själv kan jag välja mellan Statoil eller Shell och jag lastar alltså på en Preem-depå... Om det ger mej olika adjektiv eller det bara skickar fakturan till olika bolag, vet jag som sagt inte.

Numera finns i regel endast en depå i oljehamnarna som bolagen måste samsas om. Exempelvis finns Statoil i Malmö och Preem i Helsingborg men det går alltså helt utmärkt att hämta Statoil-diesel på Preem depån i Helsingborg och vise verse ...

Jes (ej verifierad)

När Statoil och Hydro "gick ihop" sålde bolagen alla "privatkunder" till annan aktör. Härefter är det samma tankbilar som levererar bensin som diesel till mackarna varemot de inte levererar till lantbruk, entreprenörer, åkerier, fastigheter eller villor ... Det gör vi, alltså jag exempelvis ... som i sin tur inte levererar till mackar .. Därav har jag inte riktigt koll på vad som händer på mackarna numera.

Hur som helst får bonden sin Statoil-diesel ur samma burk som den andra bonden får sin Shell-diesel ur .. Så mycket kan jag garantera.

Vi hade, när Hydro fanns, ett adjektiv (Hydro plus) till eldningsolja som tillfördes vid leverans. Fd Hydro-tankbilar, som min har en liten tank och anordning för ändamålet. Tillsatsen som naturligtvis kostade extra, skulle ge bättre förbränning samt minska sotmängden .... Jag frågar mej, varför producenter inte bara gör en så bra produkt som möjligt utan att det ska kosta extra för att den ska bli ännu bättre. Är det verkligen meningen att vi ska behöva köpa till en massa "tillsatser" för att deras produkter ska fungera tillfredsställande?

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.