Scoop ! Auris och Rav 4 som hybrider i höst !

5 inlägg 0 nya
Scoop ! Auris och Rav 4 som hybrider i höst !

Här är något som inte Vi bilägare skrivit något om än men jag har tipsat dom.

[url=http://www.autocar.co.uk/News/NewsArticle/Toyota-Auris/240937/]http://ww...

Ok för Auris som hybrid med Toyotas gammalmodiga parallellsyatem, men RAV 4?Varför?Det är ju en bil som har helt andra användningsområden än hybrider som ju är till för stadstrafik.Inte är väl RAV4 något för stureplanspacket, eller?Jag har en kompis som precis köpt en RAV 4, bensin, för att bl.a. hämta de vildsvin som han nedlagt. Tidigare hade han en 745 men den klarade inte någon som helst terräng utan det blev till att väcka bonden för att få traktorhjälp.Nu klarar han sig själv.Bilen är alldeles utmärkt med all utrustning, automat, farthållare, klimatanläggning, ESP osv. väldigt bekväm, men tråååkig, avsevärt tråkigare än Land Cruisern som ju är avsevärt större och den har samma förbrukning på landsväg, men det är en diesel så det blir ändå lägre bränslekostnad.Men ändå, den här typen av bilar köps ju av personer med väldigt speciella behov och hybrider tror jag är det sista de frågar efter.De vill helt enkelt ha en bil som fyller deras behov och om den tar en eller annan dl bränsle mer eller mindre struntar de fullständigt i.

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Saabnisse.

Du har fel ! Prius kombinerar parallelhybrid och seriellhybrid så kallad fullhybrid. Precis så som nya Lexus RX 450h som jag jämförde mot den Landcruiser du nu just kör för några veckor sedan. Alltså en fullhybrid. Varför inte folk skulle efterfråga en fullhybrid kan jag inte förstå om de sparar bränsle samtidigt som den uppfyller övriga önskemål de har med fyrhjulskrafset m.m

Du påstod då att du har samma förbrukning på Landcruisern som på Prius, det faller på sin egen orimlighet att du når Prius siffror med Landcruisern. Lexus RX 450h kan man ju se att hybriddriften gör nytt i jämförelse mot konkurrenterna som inte har det. Läs artikeln här på Vibilägare om Lexus RX 450h i förhållande till andra. Och den väger lika mycket som en Landcruiser ca 2,3ton enligt VIB. (Jag har försökt och finna artikeln här på Vibilägare om Rx 450h men jag finner den inte nu) Där man beskrev vilken typ av hybrid RX 450h är och Prius fullhybrider alltså en kombination av parallel och seriellhybrid. Lägger in en länk från Norge nedan.

[url=http://www.dinside.no/816511/snart-ny-toyota-hybrid-i-norge#debattfelt]h... Bra breskrivning av de olika hybridsystemen här. Själv skulle jag vilja ha en plug-inhybrid (seriellhybrid) av Prius tex som kommer snart, följd av flera modeller. Jag förstår tillviss del att du vill kalla dessa parallel hybrider men de växlar faktiskt själva och känner av hela tiden hur bilen ska framdrivas på bästa sätt för att hålla nere förbrukning och utsläpp på en låg nivå.

[url=http://www.dinside.no/812539/ny-batteri-suv-fra-lexus]http://www.dinside... Kolla priserna i Norge, och vilket avgiftsystem de har mellan utsläpp och hk, vi ska vara glada att vi inte bor i Norge och har dessa system de har.

Förövrigt skulle jag rekomendera dig denna norska sida att lägga i dina favoritsidor. Mycket bra sida detta med mycket info dinside.

Jag tror vi får vänja oss vid detta från Toyota framöver. Alla modeller mer eller mindre kommer att få hybriddrift. Och det är första steget bort från bensin/diesel vilket är helt rätt vi ska bort från dessa och detta är första steget på väg därifrån.

Shogun, jag har aldrig påstått att jag haft samma förbrukning på Land Cruisern som på Prius.Däremot kan det bli billigare bränslekostnad eftersom LCn går på diesel.Och jag talar fortfarande om landsväg och kanske terräng.Att försöka hitta på någon ny benämning på hybrider genom att kalla Prius "fullhybrid" får stå för dig.Antingen är det en parallellhybrid eller en seriell hybrid. Något mellanting tror jag inte existerar.Däremot kan jag hålla med om att Prius har ett mer utvecklat parallellsystem än Honda och de kommande modellerna från MB, BMW, PSA osv.som ju mest kommit för att tillfredställa miljömupparna.Vem sjutton bryr sig om ett hybridsystem på en Porsche, eller Ferarri?Har man råd att köpa dessa struntar man säkert i både bränsleförbrukning och miljö.

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre
Leffe (ej verifierad)

test

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.