Sanslöst dålig service.

2 inlägg 0 nya
Sanslöst dålig service.

En bekant undrade om jag kunde kolla på hans bil som hade ett skrikande ljud framifrån när man kört ett tag, problemet känndes även som skakningar i ratten.
Bilen är 4 år gamal, den har servats 1 gång per år ca 1500 mil på aktoriserad verkstad, och vid andra servicen byttes bromskivor och klossar, varför det behövde bytas efter 2 år 3000 mil är för mig en gåta.
Problemet nu var att bromsklossarna var totalt fastrostade, glidkolvarna kärvade, och detta hade slitit ner en kloss så slitindikatorn gick mot skivan, därav ljudet.
Detta betyder att man inte gjorde jobbet seriöst när man bytte skivor och klossar, och att man inte alls kollat på bromsarna vid senaste service, för om det hade gjorts seriöst hade detta problem inte funnits och bromsarna hållt många år/mil till.
Bilägaren undrade om det var nån ide att forsätta serva bilen på aktoriserad verkstad, garantin gick ju ut för ett år sen sa han.
Givetvis inte sa jag, "Nisses bil o mek" (påhittat) klarar troligtvis av att byta bromsar bättre, dessutom kanske han kollar bromsarna vid service på riktigt, inte gör en visuell kontroll som det aktoriserade serviceprotokollet föreskriver.
Bilägaren var ädå lite tveksam, hans oro låg mest i att han inte fick rätt stämpel i boken.

Vad föredrar ni, rätt stämpel eller fungerande bromsar ??

Om man ska serva på en auktoriserad verkstad eller inte beror mycket på vad det är för bil.
Många biltillverkare bl.a. Saab har en förlängd maskinskadegaranti och för att den ska gälla kräver man att service görs på en auktoriserad verkstad som stämplar i serviceboken, det behöver dock inte vara en märkesverkstad.
Men varför åkte han inte tillbaka till verkstaden och reklamerade arbetet?
Man får inte vara så flat att man godtar vad som helst och absolut inte från bilverkstäder.
De flesta verkstäder är måna om sina kunder och de är livrädda för att bli uthängda offentligt.

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.