Saab900 -95-ägare?

5 inlägg 0 nya
Saab900 -95-ägare?

Hej

Vi håller på at leta efter "ny" bil till min mamma. Nu har hon en Saab 900 -89 som drar litern. Hon är nu på jakt efter en annan bil som lite dricker lika mycket. Dock har hon en ganska stor hund som måste få plats i bagagen.

Har hittat en saab 900 -95, bensinare.

Undrar nu, har ni någon aning om vad den kan tänkas dra? Bilen har gått ca 16000 mil.

Tacksam för svar!

Neeeej! Själv är jag fasligt bränd på Saab, efter min 900 -89. Men hur som helst, just "nya" 900:an togs fram på typ ett år och var ett hastverk i mycket, varför också massvis - och jag menar massvis - av problem blev följden; rost, bromsar etc.etc. Dessutom är den inte så säker med dagens mått mätt. Nej, vill din mor ha en Saab till ett bra pris, så titta hellre på efterföljande modell, "gamla" 9-3, från -98 och framåt.

Personligen hade jag inte satsat på Saab. Men andra här gillar Saab. Men jag tror, att 9-3 är ett mycket bättre köp än "nya" 900 och att jag får medhåll även från Saabgillarna i detta forum.

Lycka till!

/Erik

Ja jag håller med erifog, även om jag vet att man var generös med att fixa till det som skulle varit gjort från början på 900.

Men lägg till lite och köp 9-3, även om det skiljer en del i pris.
Och försök hitta en med 2,3l- motorn den går knepigt nog att köra snålare än 2,0.

Men ett ännu bättre Saab-köp är en 9000 från 97-98, det anses av många Saabexperter vara den bästa bil Saab byggt.
OK det kan vara svårt att få tag på en fin, och de brukar vara dyra, men försök och lycka till.

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Tack för svaren, ska tänka på det, men det var ju inte riktigt det jag frågade!

Bensinförbrukning, någon?!

Hej igen. Min gamla 900 turbo -89 drog mindre än min mammas 9-3:a -00. Men både hennes gamla 900 -97 och hennes förra bil, en 9-3 -00, drog väl runt 0,85/mil, blandad körning. Du sparar inte mycket på att byta från en Saab till en annan.

Kolla tester på [url=http://www.automotorsport.se]www.automotorsport.se[/url]

/Erik

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.