Rostskydd på Suzuki, värt besväret?

5 inlägg 0 nya
Rostskydd på Suzuki, värt besväret?

Jag har tittat en del på Suzuki SX4, det verkar vara en bil som av många anledningar skulle passa mig väl. Jag har inte läst något om rostskyddet på SX4an men jag utgår ifrån att det inte är ett dugg bättre än övriga Suzuki modeller. Går det att få till ett vettigt rostskydd med en bil som har så pass dåliga förutsättningar, eller är detta anledning nog att välja en annan bil?

Har du kollat reservdelspriser ? Vet inte om dom blivit bättre nu än för några år sedan ! En polare beställde en sats bromsbackar till en swift och fick ett bra pris ! Låg väl runt 250-300kr . MEN när han rivit bromsarna bak och skulle byta så var det EN bromsback han hade fått !!! Inte 4 som behövdes .

Nix, men tack för tipset. Vad tror du om att rostskyddsbehandla en SX4? Kommer det fungera, eller är konstruktionen så dålig att det inte är värt besväret?

Att rostskyddet blir bättre med en behandling tvivlar jag inte på. Min fråga är väl snarare om konstruktionen i sig, materialval, placering av skarvar, plåtar & annat som kan samla fukt, är så pass illa genomtänkt att jag ändå kommer att få rostproblem. Hur bra kan ett rostskydd egentligen bli för ett bilmärke som i rostskyddstestet får betyget "klarar knappast [u]en[/u] vinter på saltindränkta vägar"?

eller för att citera dig, Leifer, från en annan tråd: "köp inte bilen eller be tillverkaren stå för en komplettering vid köp och som inte äventyrar garantier." ?

[Edited on 2008-11-06]

Ok, tack för svaren. Där fick jag lite att fundera över.
/Erik

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.