Prislistor - kan man lita på dem?

6 inlägg 0 nya
Prislistor - kan man lita på dem?

Kan man lita på bilpristjänster på nätet och i tidningar?

Jag letar för fullt efter en bättre begagnad bil. Och även om man blir lurad hur man än försöker, vill jag inte bli onödigt snuvad av någon bilfirma. Så jag håller koll på riktpriser via olika prislistor, främst på nätet.

Jag hade en ung långmilare på gång, som de begärt 179000 för. Inter-Globals web-tjänst 'bilvärde.se' sa 151000 och KVD's 'bilpriser.se' angav 161000 som riktpris vid köp från bilfirma. Hur kan det skilja så mycket på samma bil?

Vad är er erfarenhet?

Fotnot: Det blev inget köp. De kunde tänka sig att gå ner 2000 som mest. Orsaken var att "de hade gett ett högt inbytes pris". Så deras dåliga köp kan de behålla och låta stå och damma på lagret.

Svaret är nej, man kan inte lita på prislistorna. Det är upp till varje säljare att sätta det pris man vill på en begbil efter devisen tillgång och efterfrågan. Det finns inga givna mallar på vad en begbil ska kosta. Prislistorna ska ses som en vägledning, en rekommendation till bilhandlarna. I värderingsinstitutet Inter-Globals fall handlar det om färdigprutade priser hos icke märkeshandlare. Märkeshandlarna har högre priser, eftersom de ibland kan erbjuda märkesrelaterade begagnatgarantier.
Boo Wennerberg, Vi Bilägare

Min erfarenhet är att bilpriser.se ligger hyfsat till.
Men det bästa är nog att kolla på bytbil och blocket, om säljarna inte får bilen såld så sänker de nog priset.
De flesta bilar finns i tillräcklig mängd för att du ska få en bra bild av "rätt pris".
De billigaste och de dyraste kanske bör kollas extra noga.
Men släpp tanken på att bilhandlare är lurendrejare, hade köparna varit ärliga vid inbyte så hade de haft ett lättare jobb.
Varje stad har nog sina bra och dåliga säljare, och sådan info sprids lätt.

Christian

Även bilhandlarna kollar lägsta pris på Blocket som nån form av övre gräns som dom kan ge för inbytet så då bör ju du som bilköpare kunna tillämpa samma taktik...:)

uno "Madicken" raderad!

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Pi wrote:
Även bilhandlarna kollar lägsta pris på Blocket som nån form av övre gräns som dom kan ge för inbytet så då bör ju du som bilköpare kunna tillämpa samma taktik...:)

Haha. Helt rätt.

Modellnamnet blir olyckligt på franska där étron betyder skit.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.