Priser på begagnad Audi A4 / Volvo S60

15 inlägg 0 nya
Priser på begagnad Audi A4 / Volvo S60

Funderar på att köpa en Audi A4 1,8T eller Volvo S60 170hk, årsmod typ. 01-03.
Blir inte klok på vad som är vettigt att betala.
www.bilpriser.se värderas en S60 årsmodell -02 med 15000 mil till 58-66000 kr.
www.blocket.se ligger begärda priser på ca 65000 kr, vilket är högt men med lite prutning känns helt OK.
En motsvarande A4 (-02, 15000 mil) värderas på bilpriser.se till 49-57000 kr, medan begärda priser på Blocket ligger på ca 70000 kr.
Audiägarna begär alltså 13000 kr mer än högsta värdering på bilpriser.se och 5000 mer än en Volvo.
Vilken bil är egentligen värd mest?
Betalar Audiägare mer för sin bil än den är värd bara för att den är en Audi?
Kan man lita på värderingarna på bilpriser.se?

Oavsett om du väljer Volvon eller Audin så gäller det att du har bra kontakter med en serviceverkstad som håller hyfsade priser om du nu inte kan göra mycket jobb själv.
Så här gamla bilar gäller det att pruta ordentligt på.
Jag tror mest på Volvon, en gammal Audi är alltid en andraklass i Sverige även om den är fin, men Volvo är alltid Volvo och något synonymt med Svensson.
Personligen skulle jag aldrig drömma om någon av dessa bilar men det är en annan sak.
Köp den du tycker bäst om, det är ju du som ska ha bilen, men jag vill ändå ge ett råd - prova några andra märken i samma prisläge.

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Kolla gärna Skoda, det är i princip samma bil som Audi men till ett vettigare pris.

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre
Jes (ej verifierad)

Nja, Saabnisse. Skoda är inte riktigt samma bil som Audi, inte ens i princip. Köper man en Skoda i tron att man får en Audi lär man bli mer än lovligt besviken. Ungefär som att köpa en Saab och tro att man får ett flygplan :o)
Nja, Leifer. Audin går näppeligen mer i sönder än Volvon. Tror nog att alternativen är ungefär likvärdiga och om inte är det nog till Audins fördel. Problemet med Audin är i så fall märkesverkstaden som ju kan väljas bort med en gammal bil.
Emellertid är det svårt att finna Audi A4 i sedan-varianten (vilket väl är motsvarigheten till Volvos S-program). A4 an säljs mycket som tjänstebil och då i kombi-utförande (avant) .. och även med diverse paket av extrautrustning ... därav kanske ett något högre pris på blocket.se.
Ett högre pris på Audin behöver inte avskräcka, det håller sej. Den är attraktiv även för nästa köpare. Volvo brukar också hålla sej bra i värde men utöver tillgång och efterfrågan så kan senaste Volvoaffär faktiskt få en negativ effekt på Volvo-känslan.
Jag gillar A4;an ... hade en (01;a ) för ett par år sedan som ett avbreak i min Passat-linje ... men A4;ans trånghet, speciellt i baksätet gjorde att jag köpte ännu en Passat ..

Jes (ej verifierad)

Tja, framvagns-problemen är något Audi delar med de som kopierat konceptet .. vilket inkluderar Volvo. Komplicerad med väghållningsfördelar men med hållbarhetsbrister .. Mina Passater är av samma koncept o jag byter framvagnsdelar .. Tja, något måste man väl byta .. :o)
Motorproblem är jag kanske inte helt uppdaterat med ... jag kör dieselbilar. Men jag skulle bli förvånad om Volvos fordmotorer skulle vara driftsäkrare än VAG;s Audi dito... ? Volvos dieselmotorer är väl av VAG ursprung??

Jes (ej verifierad)

Hmmm, det där med importbilar och skruvade mätare gällar väl alla fabrikat ... så även Volvo. Eller Volvo kan inte importeras och/eller manipuleras med mätare ?

Jes (ej verifierad)

Kanske finns det flera importbilar av premium-klass såsom Audi, Mercedes och BMW .. men det e väl inget svårt att upptäcka vilka som är och vilka som inte är. Nu är det emellertid inte alltid att en importbil är en negativ historia ... Nåväl, det är kanske för den kunniga att avgöra.
Vad nu detta har att göra med frågan att göra .. ??

Jag personligen ger nog gärna 10 lakan extra för en Audi än motsvarande Volvo ... men det är ju jag det. Jag tror nog jag får igen pengarna vid nästa byte ... så har det varit hitintills i varje fall. Förvisso rör jag mej i diesel-världen som kanske kan var lite annorlunda men skulle nog ändå valt en VAG-vagn om jag hade fördel av bensinvarianten. Skulle VAG-bilen kosta några lappar mer om året än Volvo-bilen ... tja, då må den väl vara värd det, det är i varje fall inte frågan om någon jättestor skillnad i det avseende.Audi A4 är en mycket trevlig bil.
Som någon sa engång "Gillar du Passat kommer du att älska A4" .... ganska sant! Om Volvon ... tja, vet jag inte .. har aldrig hört någon säja något kul om den ...

Jag håller med leifer om att Volvon är ett bättre köp, men det grundar sig enbart på en ren avsky för den aktuella årsmodellen av A4.
Den har ju en av bilvärldens mest korkade insvängda dörrar och det är dem enda bil jag slagit huvudet i dörrens insida när jag gått ur den.
Dä tycker jag att Passaten ger betydligt mer bil för pengarna än A4.
Att jag tidigare nämnde Skoda beror ju på att man kan få en nyare bil för samma pengar, men när det gäller Oktavia så ska den ju egentligen jämföras med Golf, den är ju ett nummer mindre än A4 och Volvon, även om den är rymlig.

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Jag har en bekant som har en S80 av modell-99 som han köpte ny och han anser att det är den sämsta och dyraste bil han någonsin haft.
Idel dyra reparationer, främre hjullager 2 ggr innan 6000 mil!
Plus en massa andra dyra reparationer, t. ex. kom en lyktstolpe och körde in i hans högra bakdörr då han körde ut från en parkering och det orsakade tre verkstadsbesök för att bestämma rätt kulör när den nya dörren skulle lackas.
Det visade sig att det fanns minst sex olika nyanser av kulören "månsand" som han hade.

Han jämför alltid kostnaderna för den här bilen med sin förra och som han efter drygt 30000mil fortfarande har kvar.Den bilen har kvar sina original hjullager och den har varit mycket billig i reparation och underhåll,
Det är en Volvo 244 av 1976 åts modell och han köpte den ny.

Han har för övrigt inte haft några andra bilar än dessa två![b] :-)[/b]

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Ursäkta, tråden har kanske spårat ur en aning, men jag tyckte det var på plats med en liten kommentar.

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Det roliga är att den här mannen alltid satt pengarna främst, han är en mycket ekonomisk figur och jag har aldrig hört att han värdesatt komfort och säkerhet någon gång.
Men det är också en lite lurig typ som gärna vill föreställa lite mer pessimistisk än vad han egentligen är.
Det är alltså inte säkert att hans gnäll är helt seriöst

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Tack alla för era olika vinklingar på mina frågeställningar!
Kvarstår dock min undran över om priserna på www.bilpriser.se är riktlinjer på vad bilen är värd eller på vad den brukar säljas för.
Några erfarenheter eller idéer om det?

Det blir kanske en 244:a iallafall... ;-)

Jes (ej verifierad)

Tycker att bilpriser.se 's prisförslag är svårtolkat. Min nyligen inköpta bil skulle vara värd mellan 56 och 70 tusen. Det är ganska stor skillnad mellan 56 och 70 i min börs.

Jag har kollat här:
[url=http://www.teknikensvarld.se/bilpriser/]http://www.teknikensvarld.se/bil...

Kanske lite låga priser, jag tror inte att det är de priser säljarna begär, men det kanske är ett pris som ligger i närheten av det man ska pruta ner till.

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

kollade på bilpriser.se vad min bil blev värderad till (0-15000:-) vilket är lågt med tanke på att jag antagligen skulle få 20-25000:- i inbyte för den fick jag berättat för mig idag när jag var och kollade på bilar så deras priser kan nog vara något i underkant...
Audi betalar du för att det står just Audi på det är grymt bra bilar men dom är lite dyrare i nypris där igenom också i begagnat pris och tänk också på att delar + service är lite dyrare...

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.