Motorvärmare Saab 93

4 inlägg 0 nya
Motorvärmare Saab 93

JAg har en 07 Saab 93 Bio Power med förmoterad motorvärmare. Den hade man kunna låtabli att motera eftersom den gör ingen nytta. Det går inte att tanka etanol eftersom motorn inte blir varm och då tänder inte etanolen. Tur att det finns bensin. Enligt verkstan finns det ingen vanlig motorvärmare som värmer motorn som på min 900 av 84 års modell. Allt nytt är inte bättre.

Finns det någon som vet om det går att motera en vanlig motorvärmare så skulle jag bli glad.

Snälla "gulaj" skriv inte 93 när du menar 9-3, 93 var en klassisk bil långt innan ekonomernas och GM:s övertagande av Saab.
Det här problemet har jag skrivit om tidigare, i princip är alla nya motorvärmare skit beroende på att motorkonstruktörerna inte lämnat utrymme för en effektiv värmare och detta gäller oavsett bilmodell.
Det finns dock två fungerande alternativ:
1. Montera en slangvärmare på nedre kylarslangen, den finns med högre effekt än den blockmonterade anliggningsvärmaren.
2. Montera en oljebrännare typ Webasto, Eberspächer el. likn., svindyrt men oerhört effektivt och bekvämt, speciellt som man nu har möjlighet att få fjärrstyrning av värmaren.
3. Byt till en 9-5 som har lite mer utrymme för elpatronen i sin gjutjärnskamin.

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Tack för tipsen. Jag kollar med Mekonomen. Dom brukar ha grejer. Självklart är det en 9-3. 93 gillade inte jag men den var kul att titta på.

Jan

Synd att du inte gillar 93:an, det var en fantastisk bil. Om du får chansen att prova en, missa den inte, du glömmer aldrig den bilen!

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.