Miljöbovar

6 inlägg 0 nya
Miljöbovar

Med tanke på det näst intill outhärdliga vintervädret som aldrig verkar ta slut vill jag uppmana alla som har miljöklassade bilar att använda dem så lite som möjligt.
Nu behövs det rejäla bränsleslukande fordon som verkligen klarar av att släppa ut en stor dos CO2 som kan bidra till ett varmare klimat.

Vattenfall har ju tagit ett beslut om att minska på satsning på den löjliga vindkraften och istället bygga nya utsläppsrejäla kolkraftverk.

Bra jobbat! Det är sådana beslut vi behöver för att få upp temperaturen och bli av med den besvärliga och obehagliga vintern som ingen, utom några få lusekofteklädda norrmän eller deras efterhärmare, egentligen vill ha.

Tänk bara, om vi hade 20 grader varmare, inget tjat om dubbdäck eller dubbfria, ingen snöskottning, inga halkolyckor, inga frysskador m.m.

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre
Jes (ej verifierad)

Den globala uppvärmningen handlar om en, möjligen två grader .. alltså inget vi ( de flesta av oss) skulle märka så mycket av rent praktiskt.. men desto mer märker världshaven av det ...

Jag förstår att du skojar ... en 20 gradig höjning av medeltemperaturen skulle ge oss öken men förstås inga problem med ishalka :o)

Nej Jes, 20 grader högre temp skulle inte ge oss öken, enbart ett uthärdligt klimat, ungefär det som medelhavsländerna har idag.
De skulle däremot förmodligen få öken, men det är ju deras problem, det kan ju vi skita i.

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Ursäkta, jag gillar att provocera lite, mest för att få lite fart på diskussionen!

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Jo men i Thailandskärran sitter det ju bortemot 300 pers.
Men bilarna har ju alltid varit mjölkkor.
Diesel är ju inte billigt heller precis om man inte åker långt förstås, det är ju det som är det underliga, ju mer man skitar ner ju lägre skatt!

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Jag avskyr verkligen vintern och jag har aldrig gillat den.
Jag vet att jag egentligen är en felmålad neger, som när jag stod på bandet, råkade ut för att man bytte färg i sprutan just när jag passerade, så att i stället för att bli kvar i Ougadougo, hamnade jag i det förskräckliga Norden.
Jag vet det, förutom att jag alltid frusit alldeles förskräckligt, även alltid varit värdelös i all sorts vinterverksamhet.
Skidor och skridskor har alltid åkt åt ett annat håll än jag gjort och när jag stannat har inte de gjort det och tvärtom.

Jag vill helst inte gå utomhus när temperaturen går under +24 grader C, som är den humaniära nollpunkten, d.v.s. den temperatur man kan överleva i utan att frysa ihjäl utan att vidtaga syntetiska åtgärder.

När det gäller mina bilar har de frusit lika mycket som jag själv.
Det är först i modern tid som jag fått möjlighet till att skaffa mig bilar som håller mig någorlunda varm, men utanför bilen är det fortfarande förfärligt.

Det här är en liten förklaring till att jag skulle välkomna ett varmare klimat.

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.