Fria verkstäder, Mekonomen hallå...

3 inlägg 0 nya
Fria verkstäder, Mekonomen hallå...

I Vi bilägare nr 5 2009 skrevs det om märkes- vs fria verkstäder.
I den massiva återkommande reklamen på TV-skärmen anför Mekonomen budskapet "vi gör billivet enklare!" Hoppsan! Min erfarenhet är att Mekonomen verkstaden bl a inte fyllde på den motoroljekvalitet som bilfabrikanten föreskriver eller utfärdar protokoll över den service som beställdes och betalades. Som bonus på kalaset utmärker sig företagsledningen med att inte ens besvara skriftliga synpunkter/anmärkningar. Pass up för Mekonomen!

Vad rekomenderades för olja, vad hälde dom i ??

Det finns ju tex ingen anledning att hälla i svindyr longlife olja om bilen körs lite och servas på tidsbasis, men verkstäderna häller oftast i den olja dom har i pumpen, och som oljeleverantören rekomenderar till dom flesta bilar. Om jag tex går ut på Mekonomen eller MECA så rekomenderas en olja (0-30) som enligt min bils servicebok absolut inte ska vara i den motorn.

Sorry, svårt att greppa dina synpunkter. Vad jag menar : Valuta för pengen och tilltron till Mekonomens utfästelser om att följa bilfabrikantens föreskrifter. Du kanske finner det OK att betala ny/fullt pris för en vara som är undermålig både ur kvalitets- och funktionssynpunkt.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.