Förmånsbil

5 inlägg 0 nya
Förmånsbil

På mitt nya jobb har jag fått mölighet att köpa förmånsbil.
vad ska man köpa för bil, jag är ensam inga barn men har släkt långt bort så det kan bli en del långa resor och i jobbet kan det bli resor lite över alt i sverige.
Bilhandlare tyckte jag skulle köpa kombi.

Ska man köpa dissel eller miljöbil

Har tittat på

ford focus
Golf variant
och massa andra märken

Ekonomiskt och miljömässigt skulle jag titta på en mindre diesel. "Miljöbil" borde ingen köpa sålänge de drivs av etanol, vilket är ett urbota dumt fordonsbränsle.

Beskattningen av förmånsbil lindras om man köper en s.k. miljöbil. Det kan vara värt att räkna på, men försök ändå hitta en bensin eller diesel bil istället ( < 120 g co) för etanolbilarna som både drar mycket och gör vår värld sämre.

Det finns ju flera saker att ta hänsyn till.
Om man har långa resor blir det ganska jobbigt att sitta i en liten surrig bil i längden även om den är en bränslesnål miljöbil.
Personligen skulle jag välja en V70, 9-5, Passat, eller något liknande i den storleksklassen. Gärna med diesel.
Men döm inte ut etanolen, men då bör du ha en bil med överladdad motor för att kunna utnyttja bränslet.
Tänk på att etanoldrivna fordon även går att köra på bensin.

Det bästa och billigaste i längden är ju naturligtvis att välja en gasdriven bil, men då ska du inte ha några resor till Norrlands inland.

Du får prova tills du hittar en bil du trivs med. Se till att du får provköra under längre sträckor och under en längre tid, inte bara en tur runt kvarteret.
Tänk på att det som många uppfattar som världens bästa bil, faktiskt är värdelös för dig om du inte trivs med den.
Och du ska sitta bra under längre körsträckor.

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre
Gäst (ej verifierad)

Baseru, betalar du bensinen själv och skriver reseräkning till din arbetsgivare? Eller ingår bränslet och du får betala en fast milkostnad för dina privata resor i efterhand? I första alternativet är det en så snål bil som möjligt som gäller. Titta på Prius eller Honda Civic Hybrid. Hybrider har 40 procents rabatt på förmånsvärdet vilket gör dem väldigt fördelaktiga som tjänstebil. Om inte bränsleförbrukningen spelar någon roll, kanske en etanolbil kan vara nåt? Saab 9-3 är väldigt trevlig, även med minsta motorn på 175 hk. Eller varför inte en Cadillac BLS? I grunden samma bil som Saab men med lite mer udda och skojig design. Etanolbilar har 20 procents rabatt på förmånsvärdet. Dieslar må va trevliga att köra men naturligtvis ska du välja en miljöbil med reducerat förmånsvärde som tjänstebil. Så länge staten subventionerar etanol och hybridbilar generöst, är de det bästa valet. Tommy Wahlström, Allt om miljöbilar. [Edited on 2008-01-28] [Edited on 2008-01-28]

[Edited on 2008-01-28]

Ja prova gärna Prius eller Hondan, de är dock ganska sega och kanske inte de roligaste bilar som finns.
Man spar dock inte så mycket bränsle på långkörningar som vissa tycks tro. De kommer bäst till sin rätt i tätortstrafik.
Men rabatten på förmånsvärdet ska man givetvis inte förringa.

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.