ford

6 inlägg 0 nya
ford

Hej, Sofie heter jag. Jag har precis köpt en ford mondeo -94 regnr: PJE 082
Varvmätaren funderar ej. När man startar bilen så går nålen upp till strax under 3 och sen rubbas den inte förrän man stänger av bilen. Vad kan detta bero på? Finns det något jag kan göra själv eller måste jag lämna in bilen och byta mätare? Har hört att detta kostar ca 4000?
Nu till problem nummer 2. Vattentemperaturmätaren fungerar inte heller. Nålen ska väl stå rakt upp på området som heter normalt, antar jag? Men istället ligger den i botten, inte på rött utan på vänster sida alltså. Finns det något jag själv kan göra åt det? Och vad kan det kosta att även byta den mätaren på verkstad?

Tacksam för svar MVH Sofie

Varvräknaren är sönder och vattentempsgivaren är trasig. Byt varvräknaren och byt vattentempgivare så funkar bilen kanon. Är 95% på att det är varvräknaren som är sönder. Köp en varvräknare på laga.se eller bildelsbasen.se Hoppas att detta hjälper dig.

[Edited on 2008-04-04]

Kan det inte vara givaren till varvräknaren som är trasig?
Det blir i så fall enklare än att byta instrumentet, men vad sjutton ska du ha en varvräknare till?

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Det är helt enkelt så att det är en Ford. Ford har alltid varit skit och kommer alltid att vara skit. Det spelar ingen roll om den ät tillverkad i europa, USA eller Australien.

Det var väl ingen hjälp!

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Sök efter en beg mätare på blocket!
Det finns ganska många Mondeor som säljs i delar.
Se bara till att du får rätt mätarhus som passar till din motor 2,0.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.