Felvisande färddator v70

2 inlägg 0 nya
Felvisande färddator v70

Är det normalt att färddatorn visar 12-15% mindre förbrukning än den verkliga uträknad på ett helt år. När man pratar med verkstaden så säger dom att det ej går att åtgärda och att det beror på hur man kör samt på vintern motorvärmaren men jag klagar ej på förbrukningen utan på datorn,som är en glädjemätare.Finns det fler än jag som tycker att det är dåligt av Volvo att inte våga vara ärliga mot oss.

Med insikt i hur svårt det är att mäta flöden av vätskor exakt så tycker jag inte att det är så konstigt att färddatorn visar annat än verklig förbrukning. Inom flödesmätning brukar en noggrannhet bättre än 1% anses som mycket bra, jag tycker att det är orimligt att förvänta att flödesmätaren till färddatorn har en noggrannhet bättre än 3%. Färddatorn räknar inte med den mängd som går åt i en bränsledriven motorvärmare om du har en sådan. På min V50 visar färddatorn oftast 4-5% högre förbrukning än den verkliga. I några fall då jag haft hyrbilar visade färddatorn ocskå något högre förbrukningen än vad jag räknat fram vid tankning. Tolkningen blir att antingen visar färddatorerna oftast fel och jag har råkat ha bilar som visa för mycket medan du har en bil som visar för lite. Eller så har jag en körstil som gör att färddatorn överskattar förbrukningen och vice versa för dej.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.