Falsrost på Fiesta

5 inlägg 0 nya
Falsrost på Fiesta

Jag har gått igenom en lång sökprocess för att hitta en lämplig bil åt min mor. Till slut bestämde jag mig för att Ford Fiesta var en lämplig modell. Efter att ha tittat på ett fint exemplar från 2004 kontaktade jag serviceverkstaden. Det visade sig att bilen varit inne för åtgärd av falsrost på höger och vänster framförr. Verkstaden har slipat bort rosten och lackat om. Bilen har 12 års rostskyddsgaranti och rostkontroll har genomförts vid den årliga servicen. Ford tog kostnaden för att åtgärda falsrosten. Men vad händer när andra ägaren får samma problem om ett par år? Det är inte säkert att Ford är lika välvilligt inställda då.
Är detta ett vanligt problem på Fiesta? Att Focus har rostproblem kände jag till. Kan en rostskyddsbehandling göra nytta mot falsrost?

Mvh, Christer B

Tyvärr så är det rostproblem med alla Fordar.
Var inne på en lackverkstad som har garantiåtaganden åt Ford/Volvo för ett par månader sedan.
Mondeo och Fiesta köade utanför. En Fiesta från 04 var inne, den skulle lackas om lite överallt.
Dörrar baklucka trösklar skärmkanter, ja i stort sett hela bilen.

/Pär

McTar

Ford hade "fel" primer när dom valsade ihop dörrana på Fiesta och Focus.
Så dom slipar ner och läggar dit primer och kitt och sen lackar om.
En hålrumsvax behandling tycker jag att du ska kosta på bilen.
(Hur vet jag detta? Har jobbat som bilplåtis och gjort måååånga Fiesta och focus)

Är det som jag tror att man använder kitt för att täta plåtomvikningar? Det brukar stå att dessa är limmade?
Hur bär man sig åt för att pilla in kitt i en plåtomvikning i efterhand? Och viktigast, hur länge dröjer det innan rosten visar sig igen?
/ChristerB

Man kör plåtrent i falsen på dörrana och sedan läggs en primer på som "tränger" in under falsningen och kittet läggs utanpå falsen för att skydda falsen och sen lack.
Är det gjort som Ford rekommenderar så ska det inte komma rost igen. Men om man inte har tummen mitt i näven så kan man ju rostbehandla dörrarna själv genom att spruta in hålrumsvax i dörrarna. A och O är att hålla bilen ren och vara lite extra noggrann när man gör bilen vårfin.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.