bruksbil 10 000 kr

4 inlägg 0 nya
bruksbil 10 000 kr

Hej
En bekant till mig är ute efter en bruksbil på 10 000 kr. Vi har tittat lite och fastnat för Volvos 460. Jag vet att dom är byggda i Holland och inte är en "riktig" Volvo men denna i fråga är en 96'a som är väldigt välskött och välservad. Är det väldigt mycket "grisen i säcken" att våga sig på en sådan bil eller ska man leta efter något annat? Vi har tittat lite på Ford Escort med och jag förstår att dom är jämförbara med 460 när det gäller kvalitet, rostskydd o.s.v? Är det rätt eller står sig 460'n bättre? Om någon har ett förslag på en billig och enkel bruksbil, så tas förslag gärna emot.
[Edited on 2009-08-23]

Det är tänkt att bilen ska rulla ungefär 1000-1500 mil per år och hålla i runt 2-3 år. Service och rep. ska vara så billigt som möjligt ja. Det där med original delar är inte så viktigt, bara det finns delar på tex. mekonomen, biltema för att laga den billigt. Volvo 740/940 är ju starka kort när det gäller bruksbilar men dom flesta som är till salu idag har gått bra många mil och brukar vara sönder-mekade av ivriga tonåringar.

Jes (ej verifierad)

Kanske en Golf av av lite äldre modell ?? Troligen får du en del rost på köpet (för 10.000) men du får en relativt lätt-mekad bil med massor av slitdelar på mekonomen.

Tack för alla svar. Jag har också givit honom rådet att köpa en gammal
golf just för att den är rätt stryktålig och drar mindre än vad en
740/940 gör men han har precis haft en golf och vill inte ha en igen,
mest pga. att han vill prova något nytt vad jag förstått. Den förra
Golfen misshandlades ordentligt utan ordentlig service utan lagades vid
behov och pengar. Personligen var jag förvånad över hur bra den höll.
Jag läste igenom artikeln som det länkades till och eftersom det är en
460 96'a som vi har tittat på så känns de tryggare i och med att dom
vid 1995 förbättrade modellen. De hade även nyligen bytt kamremmen enligt annonsen vilket gör det ännu mer lockande att slå till på den.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.