Bilfrågan.

1 inlägg 0 nya
Bilfrågan.

I avdelningen bilfrågan svarar signaturen BD om fördelarna med Peugeot 3008 hybridbils flera fördelar jämfört med tex Prius hybridsystem.citat: För kunden innebär det att fyrhjulsdrivningen kommer på köpet och att tillverkaren innebär det att det främre drivpaketet kan lånas från serieproducerade bilar vilket gör hybriddriften mindre dyrbar.: slut citat.
Varför skulle det främre drivpaketet bli billigare för att det kommer från en serieproducerad Peugeot än om det kommer från en serieproducerad Prius?
Och fyrhjulsdriften tillkommer visserligen men bara upp till max 50 kmt och 4.5 km ca. vilket kan ses som kort sträcka för att få kalla bilen normalt fyrhjulsdriven.
Peugeot 3008 kommer ha kvar sin startmotor för dieselmotorn och sin växellåda och drivaxlar, sen tillkommer batteriet som väger cirka 40 kg elmotorn med koppling och slutväxeln med drivaxlar drivknutar och elstyrning.Jag har svårt att tänka mig att det blir lättare eller billigare än Priusens 88 kg för hela hybridsystemet där växellådan har 21 delar och där elmotorerna och bensinmotorns delar på samma steglösa växellåda i samma hus.Här på andra bilden uppifrån ser man Priusens alla delar elmotor/generator/startmotor 25 KW ca till vänster och 60 KW motor till höger och mellan dom en växellåda av en knytnäves storlek, sen längre ner på sidan ser man att andra växellådstyper innehåller fler delar.
http://priuschat.com/forums/gen-iii-2010-prius-main-forum/59027-picture-...
[Edited on 2009-11-08]

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.