Bensinförbrukning-Motorbroms Ford Focus FFV

4 inlägg 0 nya
Bensinförbrukning-Motorbroms Ford Focus FFV

Har en Ford Focus FFV-04 som drar bensin vid motorbroms. Man måste vara uppe på närmare 3000 varv och sen motorbromsa, då visar färddatorn 0,00. Det är ju ofta att man ligger på 2000 varv. Man känner direkt när den inte drar någon bensin eftersom den motorbromsar mycket bättre då. Den är väl konstruerad så men då går det inte att köra riktigt bränslesnålt. Är det någon som har liknande funderingar?

Det verkar konstigt.
Är du absolut säker på att den tar bränsle vid fullständigt gassläpp?
Det kanske är färddatorn som har fått en knäpp?
Den ska inte dra något vid gassläpp. Har du kollat med Ford om detta?

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Jag har frågat Carstedts bil och dom säger att den fungerar som alla andra. Men jag tror inte dom har kollat riktigt eftersom det känns direkt att den motorbromsar mycket bättre när färddatorn visar noll. Om jag t.e.x kör 70 km/tim på fyran och släpper gasen då tar det väldigt lång tid att komma ner till 50 km/tim när den inte visar noll. Den pendlar mellan 0,22-0,28 liter/mil. Som sagt var axelerar jag upp till 3000 varv och släpper gasen då går färddatorn ner till noll varje gång.

Jes (ej verifierad)

Det tror jag inte riktigt helt på .... Automatlådan kräver sitt effektuttag ... Säg den automatbil som är snålare än sin manuella syster. Och skulle det uppstå, eller ha uppstått att automatlådan kan ha blivit effektsnålare ... är den i alla fall blind.
Min diesel-passat visar alltid "noll" (0) i färddatorn vid gas-släpp, oavsett motorvarv. Också vad jag lärt mej i "eco-driving" att bilen stänger för bränslet vid "motorbroms". Motorbroms känns emellertid mycket olika vid låga och höga motorvarv ...
[Edited on 2009-10-23]

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.