Byta lampa på Peugeot 307 -02

16 inlägg 0 nya
Byta lampa på Peugeot 307 -02

Mors!
Har nyligen köpt en Peugeot och eftersom halvljuset på ena sida inte fungerar måste jag ju byta lampa. Lampan är köpt men när jag skulle göra ett försök körde jag snabbt fast. Jag fick inte bort själva glaset till strålkastaren. Såg att det satt en slags hake eller vad man ska kalla det, men det var ju inte så lätt att haka av den. Sen var jag ju inte säker på att jag var på rätt spår, så man vill ju inte ta i för kung o fosterland och ha sönder någonting.

Men jag undrar om det är någon som har något tips om hur jag får bort det? Har förstått att det inte är helt ovanligt att de lamporna måste bytas.

Om du försökt ta bort glaset över strålkastaren för att byta lampa, tja då ska du åka till en verkstad och be dem fixa bytet. Alternativet är att byta bil och då gärna till en Fiat Uno.

Öh? Var det så krångligt i en 02:a? I min (04:a) så var det bara att ta bort plastskyddet bakom strålkastaren, inte behövde man ha loss hela strålkastaren.

Hmm, tror du ändå menar haken som lampan är fast med? Den bör vikas till sidan så kommer den loss, om jag minns rätt. Jag har lämpligt tunna handskar jag använder så inte händerna blöder för jämna. Köp Osrams 3-års garanterade så behöver du inte byta hela tiden. Ifall det inte hjälper så är batteriet för dåligt.

Jag tolkade som att det var så jag skulle göra. Men jag kan tillägga att den här typen av saker inte området jag är vassast på. Med de sagt kan det mycket väl vara som du säger. Får testa imorrn;)

Håller helt med Audi, hans förslag är helt riktigt.
Byt till en Fiat Uno.

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Hur gick det? Vilken bil kör han med i dag? :)

Fortfarande 307, frågade ju aldrig om råd på vilken bil man skulle köpa.

Har bara hunnit tagit en titt, som bekräftade de du skrev o att jag var ute o cyklade tidigare;)

Köp en Fiat Uno och slipp problemen. Men för herre jösses, om du nu har problem med att byta glödlampan i fråga; varför inte be en mack, verkstad eller kompis byta din glödlampa. Du är ju helt inkompetent i denna en för normal människas................ ja be någon fixa ditt problem. Varför fråga oss?

Allt går att fixa med lite våld ... Så ta du bara i för kung och fosterland. Skulle det mot formodan inte hjälpa så funkar det alltid med ännu mera våld.

If you can't dazzle them with brilliance, baffle them with bull. (W.C. Fields) - Ibland skojar jag på skoj - men ibland skojar jag på fullt allvar (Jes_)

Om det irriterar dig så mkt varför svarade du? Ingen tvingade dig. Tvärtom, jag hade hoppas från svar från hjälpsamma personer, vilket jag fått, fast du är inte en av de. Och btw, jag bör lampan utan några problem.

Kul .. tog alltså bort gummit .. lossnade lampan från dess klammer .. tog bort den trasiga lampan .. Satte dit en ny (nu fick du väl i den rätt?) och återmonterade gummit ..
.
Vad frågade du egentligen om? Varför ville du pela av glaset?

If you can't dazzle them with brilliance, baffle them with bull. (W.C. Fields) - Ibland skojar jag på skoj - men ibland skojar jag på fullt allvar (Jes_)

Mmm va så jag gjorde.
Anledningen till att jag trodde att glaset skulle bort var att dels såg jag inte locken på insidan, däremot fästena för glaset.

Man blir ju mörkrädd för vilka jävla svar en del ger. men det är ju de gamla vanliga som står för dom, så vad förvånad man blir. men att inte moderatorn reagerar på dom utan stämmer in i mobbningen förvånar. ska man då vara moderator frågar man sig........någon på vibilägare borde snart reagera eller? när någon ställer en fråga och blir bemött på detta vis av sekten som härjar fritt här på detta forum. hanzzon hade nog svarat annorlunda med en vänlig ton, men så vet ju han hur man ska göra också.......

Karlsson verkar vara väldigt bekant med Hanzzon. Finns föresten "en annan" Karlsson som också avgudar Hanzzon!
Hade Karlsson annars något förslag på ts fråga?

If you can't dazzle them with brilliance, baffle them with bull. (W.C. Fields) - Ibland skojar jag på skoj - men ibland skojar jag på fullt allvar (Jes_)

Inget konstigt med om flera är impade av hanzzons kunnande mer än jag, men att avguda är att ta i. däremot borde flera andra fundera på om de ska skriva här överhuvudtaget då man ändå inte har något vettigt att säga till frågeställaren. annars har jag inget att tillägga ifrågan. jag är här för att lära men tyvärr har den bästa läraren försvunnit, vad det nu kan beropå ........moderatorerna vad kan det beropå? har ni någon aning?

Att Herr Karlsson aldrig haft något vettigt att säga har ju aldrig hindrat honom eller hans övriga konton från att skriva.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.