Dubbla budskap Ford Focus??

4 inlägg 0 nya
Dubbla budskap Ford Focus??

Vad är det som gäller? Nedan har jag klippt ut text från två olika tester från VIB:

2011-11-14 "Ford Focus blev Årets Familjebil 2011. Den nya modellen röstades fram av en jury bestående av tolv svenska motorjournalister.Sex av tolv jurymedlemmar hade Forden som förstaval, däribland Vi Bilägares Mikael Schultz, som även han lade sin röst på Focus."

2012-02-14 "Årets första stortest kunde ha börjat bättre – åtminstone för Ford Focus Kombi.Den hann inte ens rulla en meter innan testlaget hittade ett antal graverande brister som direkt påverkar användbarheten som familjebil.

Det som hände var att Forden föll igenom totalt i vår nya barnsäkerhetsgranskning. Där avslöjades att vanliga bakåtvända barnstolar, utan Isofix-fästen, inte kan användas på en enda plats i bilen!

I baksätet finns inga vettiga fästpunkter för förankringsbanden och på passagerarplatsen fram är det krockkudden som gör att en barnstol inte kan monteras. Kudden går inte, som på konkurrenterna, att stänga av. I alla fall inte som standard."

På tre månader hann man ju ut med en ny "förbättrad" modell. ;o(

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Verkligen:) Tycker det är otroligt märkligt hur årets familjebil några månader senare blir en total flopp när det gäller barnanvändarvänlighet.

mcregor (ej verifierad)

Ingen aning om just detta med att fästa barnstol men vi hade föregånde Focus Kombi, en 2007:a, och när vi skulle byta hösten 2011 kollade vi i stort sett alla kombibilar i den klassen inkl nya Focus kombi. Den föll bort direkt när våra tonåriga pojkar provsatt bak. Alldeles för trång och obekväm - den gamla var mycket bättre tyckte båda. Sen hamnade vi till slut i en Golf Variant och den tilltalade hela familjen så en sån fick det bli. Trodde absolut inte att den skulle vara så rymlig och bekväm bak som den faktiskt är. Den är ju klart rymligare än den vanliga Golfen.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.