Vi Bilägares forum

Åsikter om Renault Scénic III?

Åsikter om Renault Scénic III?

Är det någon här som har erfarenheter av denna modell?

Anledningen att jag undrar är att några bekanta förmodligen ska köpa nyare bil snart och denna modell kom då upp på tapeten.

Generation I och särskilt II hade väl vissa problem, (som alla..), medan den här enligt uppgift skall vara bättre.

Har någon ägt/äger eller bara provat någon så uppskattar jag åsikter! (Synpunkter på Megane III som ju i praktiken är samma bil välkomnas också).

2014-04-28 13:01
Free your mind and your ass will follow.

Kommentarer

Vad gäller Megane III kan jag lämna ett vittnesmål. Jag köpte en 1,4TCe 5-d som jag körde från 2009-11-05 till i lördags, en utmärkt bil. Förutom utseendet som jag tycker var en riktig hit (alla tycker ju olika) så var inredningen stabil och fri från skrammel och gnek, den var billig i drift och skatt. Till skillnad från min förra kunde jag köra drygt 6200 mil utan att slita ut sommarhjulen, det var till och med 6mm kvar på bakhjulen! Allt elektronik fungerade helt klanderfritt, det enda jag kostade på bilen under 4,5 år förutom service var bromsklossar bak (kärvade så de slets snett) ett dörrstopp på passagerardörren (började knäppa, typ Volvo 240) och en handbromsvajer som kärvade i kylan i vintras.

Summerat var det här en bra bil som vi utan att tveka kunde kört 1-2 år till om vi inte fått för oss att byta nu.

Som begagnat är den ett kap...;-) ska man sikta på kamkedja är det TCe-motorn som gäller, först 1,4 sedan 1,2 om man tittar på bensinalternativ.

2014-04-28 13:37

Tack så mycket FLAC.

Hur upplevde du komforten? Provade kort en Megane och minns att jag inte upplevde den som lika klassiskt franskt "mjuk-fjädrad" som föregångarna. Ska man tro testerna man läst så ska dock Scénic vara mjukare vilket uppskattas av mina vänner.

Att den håller bra kvalitet samtidigt som den som lätt beggad är billigare än det mesta är ju stora plus för de här bilarna, (Scénic är bara obetydligt dyrare). Får spana efter en att provköra i mina trakter för att sen då kanske ge den mitt okey för mina bekanta för vilka jag med framgång hjälpt till med i två köp på rad tidigare. (De har absolut ingen koll alls på bilar...)

2014-04-28 14:17
Free your mind and your ass will follow.

Nej inte så himla mjuk men ganska väl avstämd. Stolarna har fastare stoppning än II:an och är större i formatet, totalt ganska bekvämt både i stan och på landsväg. Fast å andra sidan har jag en Audi med sportpaket och förstår inte vad alla gnäller om med stötig sportfjädring så jag kanske är mer lagd åt det hållet...
hade en 2004 innan och den formligen åt däck, bytte ut en hel omgång sommardäck plus ett par till på 5,5 år medan denna trots 17" fortfarande var säljbar med originalhjulen (4 fram och 6mm bak), kanske har med fjädringsavstämning att göra?

2014-04-28 15:25