Vi Bilägares forum

Polisen varnar för nytt parkeringsbedrägeri

Polisen varnar för nytt parkeringsbedrägeri

En handskriven lapp och en trasig strålkastare kan i själva verket vara ett bedrägeri, något som polisen nu varnar för.

Läs hela artikeln
Uppdaterat: 2024-04-24 06:40

Kommentarer

Ta detta via ditt försäkringsbolag och låt dem hantera detta. I värsta fall får man nog ta självrisken själv.. men det är bättre än bli ID kapad. Det är tråkig utveckling i Sverige nu där alla system utnyttjas av kriminella. Myndigheterna måste se till att säkra upp allt på deras sida så att kryphålen inte existerar. Jag tycker också polisen och rättsväsendet måste se till att lösa dessa brotten och se till att staffen blir hårda så vi får en avskräckande effekt. Just nu går utvecklingen åt fel håll...

Uppdaterat: 2024-04-24 09:28

Usch! så tråkig utveckling med alla dessa samvetslösa kriminella som hela tiden hittar på nya sätt att förstöra för andra. Tror tyvärr inte att det kommer minska, vi måste lära oss att vara vaksamma och tyvärr inte lita på någon.

Uppdaterat: 2024-04-24 11:57

Stefan, hur roligt är det att leva i ett samhälle där man inte kan lita på någon?

Uppdaterat: 2024-04-24 14:39

Och hur ska man hantera detta om någon bedragare kör in i mig lite lätt i baken på bilen och sen ska vi skriva försäkringspapper och ta foto på varandras körkort, och bedragaren har ett falsk körkort och använder fotot på mitt körkort vid andra bedrägerier? Ska man inte längre foto varandras körkort vid ett tillbud, det man ser att vägassistansen alltid säger att det ska göras i Vägens Hjältar programmet, och vägrar någon så tillkallas polisen?

Vem som helst kan ju få fram personnummer och namn på andra sätt och sätta på ett falskt körkort, eller ett pass. Den typen av identitets bedragare har funnits i alla tider. Om det ska tas lån i andras namn så är det upp till långivaren att bekräfta med bank-ID och skicka bekräftelse till registrerad bostadsadress innan lånet beviljas.

Uppdaterat: Igår 3:08
Ubbe