Vi Bilägares forum

Ladda elbil: Abonnemangen du behöver – och apparna du kan skippa

Ladda elbil: Abonnemangen du behöver – och apparna du kan skippa

Det finns mängder av olika tjänster och avtal för att kunna snabbladda elbilen på långresa. Här går Vi Bilägares experter igenom vilka du behöver – och vilka du kan undvika.

Läs hela artikeln
Uppdaterat: 2023-09-27 12:40

Kommentarer

Kör en Cupra Born som borde kunna ge bra pris på Ionity då Cupra hör till VW-koncernen men icke ett öre i rabatt!
Kör i princip bara Tesla SuC då de kostar runt häften av Ionity.

Uppdaterat: 2023-09-27 16:38
Mikael

Tipsen i denna artikel bygger på att man struntar i vad det kostar, vilket inte alla kan kosta på sig eller att man helt enkelt inte vill gynna alla roamingtjänster. "Value for money"!
Om man tankar bensin, så kan det skilja 10-20% mellan olika mackar, med dessa olika roaming-appar kan det skilja 200-300% i pris, kanske ännu mer om man tar betalt i €. Flera roamingtjänster skulle kunna kvalificera sig till att anmälas för ocker!
Varför skall man betala 3 ggr mer per kW, bara för att man inte orkar ladda ner en ny app? Har aldrig förstått varför det är så jobbigt att använda flera olika appar! Samla alla ladd-appar i en folder, och använd den som ger dig valuta för dina pengar! Nu är det ännu lättare att jämföra alla priser i Chargefinder, vilket gör det väldigt enkelt att ladda med rätt app eller kort!
Vinjetten för denna artikel borde istället vara: "Skippa alla roaming-appar som försöker lura dig på pengar, använd istället ladd-leverantörens egen app!" eller kanske: "Skippa alla roaming-appar som försöker lura dig på pengar, ladda istället på Tesla!"

Uppdaterat: 2023-09-27 20:15

Berny - en liten kommentar... Har i "normal-fallet" inte upplevt sprisskillnader för bensin mellan olika mackar på 10--20% - snarare typ 1 %.

Uppdaterat: 2023-09-27 20:33

Pi
Troligen pga kartellbildning av bensinbolagen.
I övrigt håller jag med Berny. Varför gynna roamingtjänsterna?
Jag använder mig av i huvudsak 4 appar. Sammantaget fullt tillräcklig täckning för semesteråkaren.

Uppdaterat: 2023-09-27 21:56

Jag har min andra VW id3 och jag rekommenderar verkligen Teslas laddare när man kör längre än hemmaladdaren klarar. Helt klart lågt pris, enkel app, i princip finns alltid en ledig laddare och laddare som andra än teslor kan använda över nästan hela landet. Sen kan man ju alltid ha åsikter om herr Musk men laddare har han.

Uppdaterat: 2023-11-07 17:13