Vi Bilägares forum

Efter tre motorhaverier – nu står bilägaren utan rättigheter

Efter tre motorhaverier – nu står bilägaren utan rättigheter

Trots flera allvarliga haverier och problem får Linda och Jacob Pedersen inte tillbaka den första förhöjda hyran på sin leasingbil – en kostnad på över 60 000 kr. Bilfirman bytte ägare på bilen och la ut den på annons utan parets vetskap.

Läs hela artikeln
Uppdaterat: 2023-01-16 13:30

Kommentarer

Usch, ladd-hybrider.. inget vidare och jag tror inte miljö och klimat "vinsterna" blir speciellt stora. Sedan en bil som blir mer komplex, mer teknik och saker som kan gå sönder. Dubbla drivlinor osv... nä, jag är inte speciellt förvånad.

Uppdaterat: 2023-01-16 15:48

Fast denna artikel handlade väl inte primärt om laddhybrider eller inte utan om hur en köpare behandlats av sin handlare efter att många problem uppstått på den nya bilen.

Uppdaterat: 2023-01-16 16:51

Om man driver företag så bör man ha en företagsförsäkring. De är inte så dyra och kan täcka en hel del juridisk hjälp att driva en process.

Uppdaterat: 2023-01-16 17:58

Varning för Fribocks bil som har anläggningar i Helsinborg och Ängelholm. Vore jag paret skulle jag både kontakta konsumentverket och importören KW Bruun. KW Bruun borde få reda på hur en av deras Åf och verkstäder missköter sig.
En tragisk historia.
Att firman säljer bilen vidare utan att det är avtalet med kunden är extremt dålig stil.
Och man undrar hur det har gått för den nya kunden eftersom verkstaden visat sig vara undermålig på att lösa och åtgärda problem.

Uppdaterat: 2023-01-16 18:15

Betr laddhybrider som hx30 ondgör sig över: Förutom att artikeln inte handlade om det så kan jag som lycklig ägare till en laddhybrid säga att det är FÖR JUST MIG den optimala bilen om jag vill ha nån elektrifiering. Mitt körmönster innehåller rätt mycket kortkörning som till åtminstone 95% klaras på batteriet (trots att jag har relativt kort batterikapacitet på en MB C300e, äldre modell före kapacitetshöjningen). I bland måste jag köra längre sträckor i Norra Sveriges inland. Då kan man glömma att köra på el om man inte vill satsa på dyraste Teslan eller nån Bentley, åtminstone på vintern. Det är dumheter att döma ut hybriderna för oss med våra behov. Att det sen finns många som dom inte passar för det är säkert sant.

Uppdaterat: 2023-01-16 18:25

tjabo44, det finns alltid de som har behovet att köra lite längre sträckor där elbil inte passar in. Och antagligen har du låg förbrukning nu pga laddbart vid de kortare resorna. Bra för dig, optimalt kanske... men rent klimat och miljömässigt tror jag inte det är en stor vinst i slutändan när allt räknas in. Du verkar inte heller ha problem med din bil, så antagligen tycker du det är jättebra med din ladd-hybrid och det kan jag förstå och acceptera. Men jag resonerar inte på personnivå, utanför detta jordklotets bästa. Som begagnad, tror jag inte din bil blir så mycket mer intressant än vanliga fossilt drivna bilar, men vi kan nog fastslå att sådana saker handlar väldigt mycket om hur regeringen gör med alla reglerna ... för de ändras mycket och snabbt.

Uppdaterat: 2023-01-16 19:08

Undra om handlaren berättade om bilens historia för nya ägaren ??

Uppdaterat: 2023-01-16 22:26

Är inte premium-medlem, vilken bil handlade det om?
Hybrider är bättre än fossilbil av flera skäl. Inte kanske per bil miljömässigt, men de bidrar till att fokus läggs på elbils-teknologi!
Samt att kunderna, bransch och myndigheter få upp ögonen för laddbart.
Det får man inte glömma.

Uppdaterat: 2023-01-17 13:00
Gillar kurvor och rondeller

Så otroligt illa skött av bilfirman, fy skäms.

Uppdaterat: 2023-01-17 19:13