Vi Bilägares forum

Premiär för nya Honda Civic – enbart som hybrid

Premiär för nya Honda Civic – enbart som hybrid

När nya generationen Civic visas upp för europeiska köpare får den enligt Honda en av världens effektivaste bensinmotorer.

Läs hela artikeln
Uppdaterat: 2022-03-23 16:42

Kommentarer

Jag minns min första provkörning av Civic då fem välvuxna herrar klämde in sig i den lilla bilen.
Det var 1972 och jag förvånades att det gick, men bekvämt var det inte och speciellt imponerad blev ingen.
Nå, nu femtio år senare skulle jag gärna vilja ha den bilen det skulle vara kul.
Men jag tror att om den här får ett bra pris kan det vara ett vettigt alternativ för de som inte kan eller vill köra elektriskt, men tyvärr hamnar den nog för högt i pris.

Uppdaterat: 2022-03-24 09:32
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Nya Civic är fjärran från den småbil vi lärt känna som Civic. Idag är det egentligen Jazz som tagit över småbilen för Civic har vuxit, och nu har Civic växt ännu mer. Jag förstår att Honda vill hålla liv i ett modellnamn som folk känner igen, men denna nya är ingen Civic. Jag har ett namnförslag: Honda Quintet, eller Honda Concerto. För det är vad denna nya "Civic" är. Kännarna kanske minns Honda Quintet från 80-talet.
Jag minns när Civic kom ut som 3-dörrars "Aerodeck", som liten sedan, som liten kombi och som en mini-MPC (Honda Shuttle) samt sportcoupé CRX. Det är länge sedan nu. Nu görs det "One size fits all". Eller nästan iaf. Det finns en sedan av denna "Civic" också, men den kommer inte hit. Och den ser typ nästan likadan ut. Sedan flera år ser sedaner ut som halvkombibilar, bara med liten förlängd akter. Och en liten lucka. Helt meningslöst.

Men jämfört med den förra generationen som var det mest anskrämliga jag sett så är denna iaf ok designmässigt, den sticker inte ut, den är rätt anonym. Honda har blivit anonym.

Inredningsmässigt blir ingen glad, det var länge sedan som Honda lämnade det plastiga blågrå 80-talet till förmån för svart.

Uppdaterat: 2022-03-23 18:37

Håller nog med saabnisse - ingen oäven bil alls av bilderna att döma.

Uppdaterat: 2022-03-23 19:54

Kan bara hålla med föregående talare. Väldigt smakfull design och inte svulstig

Uppdaterat: 2022-03-23 20:20

Raphael. det är väl inte så underligt att Civic vuxit, det är ju elfte generationen som tillverkas nu sedan den första 1972 och helt riktigt är man ju rädd om namnet.
Samma sak har ju hänt de flesta konkurrenter, Golf 1 är ju t,ex mindre än nuvarande Polo, samma sak med Corolla som ju bara har antalet hjul gemensamt med första modellen.
Det händer en hel del på alla dessa år!

Uppdaterat: 2022-03-24 09:31
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Saabnisse, VW Golf i senaste version är 4,2m lång. Denna ”Civic” är 4,5m lång. I Kina heter den Honda Integra. Säljs även i USA som Acura Integra.
Integra hette den modell som avlöste Honda Quintet. Och i Europa avlöstes Integra med Honda Concerto för Integra sålde för dåligt.
Men Quintet/Integra/Concerto är mer passande som namn. För det är vad denna bil är. I praktiken är det en Integra/Quintet/Concerto som döpts till Civic.

Det är som att kalla Volvo V60 för V40.

Uppdaterat: 2022-03-24 14:54

Raphael, du får ursäkta, men jag tror nog Hondas marknadsförare vet vad de ska kalla modellen bättre än du även om du anser det vara fel.
Men personligen tycker jag de får kalla den för vad som helst, jag tycker det är en intressant modell.

Uppdaterat: 2022-03-24 16:00
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

+1 på den, saabnisse !

Uppdaterat: 2022-03-24 19:43