Vi Bilägares forum

Brandrisk i fler Mercedesmodeller – både bensin- och laddbilar

Brandrisk i fler Mercedesmodeller – både bensin- och laddbilar

Mercedes måste återkalla både bensinbilar, laddhybrider och elbilen EQS för att undvika brandrisk.

Läs hela artikeln
Uppdaterat: 2022-01-11 14:30

Kommentarer

"Mercedes har gått ut med nio återkallelser de senaste två månaderna."

Detta hälsas med stor glädje av kunderna som säkert firar denna lyckliga tilldragelse med fyrverkeri och champagne.

Och det positiva mottagandet noteras... varför sluta göra fel om man bara får hyllningar och komplimanger som reaktion?

Uppdaterat: 2022-01-11 14:48

Med tanke på att det är Hedin Bil som hanterar min bil så lär det vara läge att köpa en hopfällbar elmoppe. "Vi har inte lånebilar" sa de när jag ville ha ett vanligt förekommande fel åtgärdat.

Jag riskerar åtminstone inte att få en stöt av laddkabeln just nu. Intaget går inte att öppna och sladden är så klumpig att den ligger i garaget sen över ett år.

Nöjd kund kommer tillbaka. Missnöjd kund kommer tillbaka mest hela tiden.

Uppdaterat: 2022-01-11 15:06

Lyd mitt råd: Köp aldrig en bil nyare än typ 2010 års modell. Vi som är tillräckligt gamla klarar oss livet ut med den policyn.

Uppdaterat: 2022-01-12 03:08
Vissa personer är födda grälsjuka. Släpp dem och gå vidare. Dessutom: Om du inte tillåter folk att inte respektera dig, kommer de snart att börja betrakta dig som konstig. DET är konstigt.
SnookerPro skrev:

Lyd mitt råd: Köp aldrig en bil nyare än typ 2010 års modell. Vi som är tillräckligt gamla klarar oss livet ut med den policyn.

Som vanligt ren BS från ditt håll. Jag har haft 8 bilar som vart nyare än 2010 och inte en enda av dem har haft nåt större fel som gjort att de blivit stående mer än vanlig service eller nåt enstaka återkallningsärende där de byt nån del och man fått lånebil under tiden. Däremot förr i tiden hade man ju ofta mer begagnade bilar av alla möjliga märken där man kunde drabbas av oplanerade saker som hände.

Uppdaterat: 2022-01-12 08:34
L. Mäkinen skrev:

......och sladden är så klumpig att den ligger i garaget sen över ett år.

Nyfiken fråga Mäkinen, på vilket sätt är den klumpig? Jag har inte sett Mercas sladd så blir nyfiken, är den extra styv, eller klumpiga ändar/handtag? Hur lång är den förresten? Värst tycker jag är de bilar som jag knappt trodde fanns men nu insett att det gör, som är laddhybrider eller rena elbilar men inte ens har plats för kabeln förutom i det vanliga bagageutrymmet, inte ens under golvnivån eller i ett sidofack.

Uppdaterat: 2022-01-12 08:58

Klumpen på sladden är onödigt stor och ena kabeln är som en gammaldags telefonsladd. Den är nog fem meter om man sträcker den.
Jag har en kabel där elektroniken är inbyggd i handsken man stoppar in i bilen med en vaggströmställare för strömstyrkan.

Jag har alltid kabeln i bagageutrymmet och förstår inte vad problemet skulle vara med det. 99% av tiden är den det enda som finns där.

Uppdaterat: 2022-01-12 10:53