Vi Bilägares forum

Nya Opel Mokka

Nya Opel Mokka

ViB tycker Mokka har lågt vägbuller. Kanske var det så på kontinentens släta vägar, där dom provade. På våra grovkorniga bullrar det ordentligt. Visserligen inte värre än hos de flesta andra i samma storlek, t.ex. Golf. Men tyst är ljug. Annars är bilen ett stort lyft från gamla Mokka. Inte minst förarmiljön och 130 hk motorn.

Uppdaterat: 2021-05-05 19:42

Kommentarer

Fast nuvarande Golf har många motorjournalister hävdat är ovanligt tystgående så nån bullerburk borde den inte vara - jämförelsevis. Dock ingen egen erfarenhet av senaste generationen men generella påståenden som kanske gällde för några år sen om Golf som "bullerburk" är nog numera inte sanna.

Uppdaterat: 2021-05-05 19:58

Varken nya Mokka eller nya Golf sticker ut negativt. Både mina öron och min mätare anser så. Men de flesta bilar i den storleken är inte dämpade för svensk vägbeläggning. Och jag förstår bilfabrikanter. Varför ska dom bygga bilar som klarar hoplimmade grova stenar? Högst ett par procent av kontinentens vägar är såna. Men tyvärr 80-90% i Sverige. Problemet är ett info-glapp. Motorjournalister provar oftast bilar på vägar släta som salsgolv. T.ex. i Spanien. Deras "ljudbetyg" blir därmed ganska värdelösa. Kanske kan man påstå att ViB tillhör de bättre, eftersom deras tester oftast görs i Sverige.

Uppdaterat: 2021-05-07 08:35

Senaste året har väl ändå de flesta provkörningarna ägt rum på svensk mark?

Uppdaterat: 2021-05-07 15:32
Power to the people