Vi Bilägares forum

Vad vill Magnus Johansson?

Vad vill Magnus Johansson?

Magnus anger "oproportionellt mycket moderering" av de "politiska trådarna" som anledning att strypa just de trådarna när "tonen" i de "vanliga biltrådarna" är precis lika hård - eller oftast värre! Har Magnus ingen insikt i detta, undrar jag? Jag tror helt enkelt att Magnus idé är den att vi påstådda "rasister" (egentligen realister och öppna människor) inte ska få ta plats på ViBilägares hemsida, eftersom vi då bryter mot den högst existerande PK-eliten i svenska media idag, som stipulerar att endast "invandrings- och asylkramare" ska få komma till tals. Frågor om kostnader, bostäder, skolplatser, sjukvårdsresurser etc. får ju aldrig komma upp till ytan. Vi har ju alla (eller?) sett hur de vanliga biltrådarna kräver moderering i massor. Men om det säger Magnus ingenting.

Uppdaterat: 2015-09-13 18:37
Återkallad? Eller åter återkallad? Eller åter kallad?

Kommentarer

Kapten kan tydligen inte smälta att ViB är en biltidning. Jag kan inte för mitt liv förstå varför det skulle vara "konstigt" att man inte får diskutera SD här. Schas till Flashback för Kapten - rätt site för den herren.

Sen skrev leifer: "Exempelvis gick jag från omtyckt till hatat när jag bytte från Volvo 940 till Toyota Prius." Nej leifer, så var det inte. Ditt eviga tjat om diffbromsar och en massa annat drev i alla fall mig till vansinne redan då. "Omtyckt"... :-)

Uppdaterat: 2015-09-12 18:58
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Två fel gör inte ett rätt. Att trådar om bilmärken spårar ur väl ingen anledning att dessutom tillåta urspårade diskussioner om annat?

Tycker att politik är intressant att diskutera, om det görs på rätt sätt. Att diskutera med någon som håller med i allt man säger blir förstås meningslöst. Att diskutera med någon som inte håller med är däremot intressant, men det har tyvärr en tendens att bli halmgubbar, personangrepp eller offerkofta när man diskuterar med vissa individer.

Att du kallar dig själv realist och öppen människa och dina meningsmotståndare för kramare säger ju allt om din attityd i diskussionen. Du klarar inte av diskutera med de som inte håller med dig.

Uppdaterat: 2015-09-12 19:57

Leifer - ditt första inlägg i denna tråd tycker jag var balanserat och bra. Sen tror jag inte att du var hatad även om det säkert blev lite skärmytslingar. Men även om man har olika åsikt i sakfrågor så är det, för mig i alla fall, oerhört långt till att man skall hata någon av den orsaken.
Men lägg gärna gammalt groll bakom er (gäller givetvis oss alla) så kan vi gå vidare och diskutera bilar i detta forum...:)

Uppdaterat: 2015-09-12 19:58

Nej leifer, det du skriver "....men tänk då att jag upprepar mig mindre idag... " stämmer inte. Det är samma visa - läs dina egna trådar och inlägg.

Sen: " Dessutom började du hålla med AL i allt och verkade nästan helt tappa åsikter i nån fråga. Inte särskilt ärligt skulle jag säga men har man en stor idol så har man." Suck... Det där är så lågt så att man börjar fundera över... nej, jag avstår.

Uppdaterat: 2015-09-12 20:22
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Tack Kapten! Ett litet tag där så trodde jag att det var slut på underhållningen.

Uppdaterat: 2015-09-12 20:25

F.ö. var det leifer som var looser när det gäller vajerräcken: http://www.vibilagare.se/nyheter/vajerracken-livraddare-eller-fara-33176?page=1

Det är f.ö. oklart hur man kan minnas så dåligt när det gäller debatter - har man en egen verklighet? Vilket för mig tillbaka till "omtyckt" och "....men tänk då att jag upprepar mig mindre idag...".

Uppdaterat: 2015-09-12 20:44
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Nej leifer, du förlorade debatten p.g.a. att du hade fel. Vem som helst kan läsa detta här: http://www.vibilagare.se/nyheter/vajerracken-livraddare-eller-fara-33176?page=1

Citat: "Du är dessutom en riktigt långsint typ visar du nu, bara det är sjukt." Se där - du är nu anmäld. Vi får väl se hur ViB hanterar detta.

Uppdaterat: 2015-09-12 21:08
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

leifer skrev: "Jag tror du blev sur för att jag inte höll med dig om att vajerväg är farlig för MC, tvärtom är den farligaste vägen för MC (liksom bilar) gammal landsväg. Detta tålde du inte trots att jag la fram klara bevis så fick du spader. Så du tål inte fakta helt enkelt utan måste ha rätt i allt. Numera kör du safe och har inga åsikter om nånting, då riskerar man ju aldrig att ha fel. "

Och: "Debatten är från 2011-07, dvs du är långsint"

Ja det var ju då f-n att man ska bli anklagad för att vara långsint - men hänvisning till debatten från 2011 - när leifer hänvisar till just den debatten. Det här trotsar all sans. Men, men, har man förlorat debatten så har man.

Uppdaterat: 2015-09-12 21:21
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Släpp gamla oförrätter och gå vidare - det tror jag är bäst för sinnesron och hjärtat...:)

Uppdaterat: 2015-09-12 21:22

Snart kommer en tillsägelse att inte diskutera vajerräcken i forumet. Det är nog lugnare med politik.

Uppdaterat: 2015-09-12 21:35

Jag instämmer med 3,14, hur fan orkar ni? Det är ju som små barn i en sandlåda!

// Krister

Uppdaterat: 2015-09-12 21:38
Lite krokigt är också rakt

Amen to that, Krister!

Uppdaterat: 2015-09-12 21:58

KaptenOberkommandokk!

ViBilägare forum handlar inte om annan politik än bil. Det är olika hemsidan forum regler!
Leta någon annan hemsidan att skriva om politik inte här ViBilägare!

Uppdaterat: 2015-09-12 23:19
Min nuvarande Fabia https://www.spritmonitor.de/en/detail/990314.html Dåvarande Astra https://www.spritmonitor.de/en/detail/858751.html

Det får inte att skriva forum kommentar här ViBilägare om "Politik, debatt och personangrepp" !

Uppdaterat: 2015-09-12 23:58
Min nuvarande Fabia https://www.spritmonitor.de/en/detail/990314.html Dåvarande Astra https://www.spritmonitor.de/en/detail/858751.html

Skulle egentligen posta detta i tråden "Tonen i forumet", men Hackenbush låste tråden innan jag han skicka i väg mitt svar. Censur!!!!!!! ;)

Eftersom denna tråd har samma upprinnelse postar jag mitt svar här istället.

Hackenbush skrev:

Att inte acceptera demokrati säger en hel del om de människorna.
[...]
Pekar inte ut någon direkt, men om vi försöker kväva demokratin vi har så blir det snart mycket kärvare klimat i Sverige.
[...]
Löfven har redan gjort vårt land mycket osäkrare, bilbränder, våldtäkter, "no go" områden har ökat markant den senaste tiden. Jag anser att Löfven är en säkerhetsrisk för landet och han bör sättas i arrest.

Är det att acceptera demokrati att anse att en demokratiskt vald statsminister skall sättas i arrest? Att vilja fängsla folkvalda politiker är en minst sagt extrem åsikt. Att samtidigt säga sig värna om demokrati gör det hela ganska motsägelsefullt. Demokrati så länge det innebär makt åt Sverigedemokraterna?

Hackenbush skrev:

Jag har inte sett någon försöka förlöjliga eller personpåhoppa någon i detta forumet för att de röstar på S.

Tycker inte att man ska förlöjliga någon, men eventuella S-sympatisörer har väl ändå en betydligt lägre profil i det här forumet än exempelvis propagandakaptenen som startar mängder av trådar med samma innehåll. Har aldrig sett någon som propagera “rösta S!!!!” eller påstå att de som inte röstar på S inte har förstått hur verkligheten ser ut och inte känner till den sanna läran.

Sen står väl knappast V eller MP särskilt högt i kurs? Kommunister och miljömuppar kallas de väl i bästa fall. Eller så klumpar man ihop alla som inte tycker som SD som “politiskt korrekta”, “naiva”, “kramare” eller liknande begrepp som avses vara nedvärderande.

Hackenbush skrev:

Sen förstår jag inte varför man skulle behöva avsäga sig sina personliga värderingar helt bara för att man är moderator. Skall man tryckas ned och förses med munhäfta för att man är moderator?

I sann SD-offerkoftementalitet så är det att “tryckas ned” att man inte bör bete sig hur som helst. Men Vi Bilägare kanske tycker att det är okej med moderatorer som tycker att statsministern ska fängslas...

Uppdaterat: 2015-09-13 13:26

Men det måste finnas nån del i forumet där vi kan diskutera sånt som skrivs om i ViB men inte är bilrelaterat. Vad man sen kallar den delen är mindre viktigt bara syftet framgår. Och det viktigaste är nog just detta med syfte och ev begränsningar.

Uppdaterat: 2015-09-13 13:33

Hacken - om inget av det du räknar upp som Löfvéns fel fanns för ett år sen utan allt detta har kommit sen den nya regeringen tog vid - och där man dessutom tvingades att regera med borgerlig budget p g a SD i stort sett fram till halvårsskiftet detta år ? Och vem uttalade de bevingade orden om att vi "måste öppna våra hjärtan" ? Var det också Löfvén ?

Uppdaterat: 2015-09-13 13:53

http://mobil.nt.se/nyheter/norrkoping/studenter-tvingas-flytta-fran-boende-11994513.aspx
Studenterna kastas ut till förmån för de stora inkomsterna,kanske från 4000 per lägenhetsintäkt/månad till gissningsvis 50-60000/ månad.
Det är fint att hjälpa till.

Uppdaterat: 2015-09-13 13:55

Fast leifer - det är resultatet på valdagen som styr till nästa val - inte det som diverse undersökningar mellan valen redovisar. Och då hade inte SD 25 % utan ungefär hälften vilket i ärlighetens namn är den siffra som skall användas när man talar om vilket väljarstöd man har. Och partierna på vänsterkanten fick faktiskt flera röster än alliansen så det är ju fullt rimligt att dom regerar som vårt valsystem är uppbyggt. Dock har ju SD en klar vågmästarroll och demonstrerade ju också detta direkt när man stoppade regeringspartiernas budget sent i höstas. Och dom sa ju också att om det varit alliansen som vunnit valet så hade dom fällt deras budget istället. Verkar väldigt seriöst. Och DÖ är ju inget som bara nuvarande regeringskoalition kan ha glädje av utan du kan vara helt säker på att alliansen ser en möjlighet att de är dom som får glädje av den efter nästa val - inte minst efter SDs budgetdemonstration. Kommer kritiken mot denna överenskommelse att vara lika stark då månntro... Jag tvivlar - i alla fall från alliansens väljare.
Och regeringar med absolut majoritet i riksdagen tror jag tyvärr inte återkommer - det tillhörde nog en svunnen tid.

Uppdaterat: 2015-09-13 18:23

leifer - givetvis skall DÖ gälla oavsett vilket block som regerar - trodde i min enfald att detta var klart. Det som däremot var min fråga är om alliansens väljare, som i många fall kritiserar DÖ idag, kommer att göra detta även om det är alliansen som drar nytta av denna...

Uppdaterat: 2015-09-13 18:34

Stänger denna tråden med eftersom käbblet fortsätter.

Uppdaterat: 2015-09-13 18:36
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.