Bild
Nästa artikel

Volvo trängde sig före - självklart!

<p>En del läsare har hört av sig och undrat varför stora biltestet i nr 14 byttes ut i sista stund. Ut åkte duellen mellan Skoda Superb-Ford Mondeo och in körde Volvo XC60. Här är anledningen.. <br /></p>

Så här var det: vi fick plötsligt möjligheten att göra världens första test av XC60. En ny svensk bil har förstås högsta prioritet i en svensk biltidning. Micke Schultz, biltestare, fick kasta om och testa Volvon på rekordtid.


Men i nr 15 kommer verkligen Superb/Mondeo-testet, det garanteras. Testsidorna är redan godkända och skickade till tryckeriet. Ingenting kan ändra på det. 

Taggar:

Kommentarer

#1
Peter
2008-10-07 13:42

Hade nog hellre läst om Skodan än den "Amerikanska" XC60...

#1
Roland Melin
2008-10-07 13:58

Om Micke Schultz hade fått möjlighet att provköra Lamborghini Estoque, hade Ni då väntat med testet av designklumpen XC60? Knappast, det är bara i ankdammen Sverige sådant kan hända.

#1
Bosse
2008-10-07 15:18

Det är bara i Sverige folk gnäller för en sådan här sak.
Själklart ska ni prioritera på detta sättet. Vi ska vara stolta över en ny Volvo, oavsett var delarna kommer ifrån. Volvo är lika svenskt som köttbullar och Ingemar Stenmark för övriga världen.

#1
AB
2008-10-07 15:22

Typiskt... vi kunniga svenska bilförare/-ägare är faktiskt mer intresserade av folkbilarna från Ford och Skoda, än en dyr SUV (400 kkr utrustad)!! Dax att tona ner SUV'arna. De är otidsenliga och har endast användning för de fåtal som behöver en bil med terrängegenskaper

#1
Benny
2008-10-07 16:22

En ny svensk bensintörstig bil att läsa om...?

#1
AnC
2008-10-07 19:21

Jag såg verkligen fram emot testet av Mondeon och Superben, -dåligt ViB

#1
Kjell-Åke
2008-10-07 19:48

Ytterligare en "Aptaxi" till de övriga. Klart den ska testas, lantbrukare och skogsägare måste ju kunna se om den är möjlig att använda, vilket knappast är troligt. Stadsbor måste ju kunna se om den kan användas för att överglänsa grannen med vilket är den enda anledningen att ha den i stan.

#1
Yang
2008-10-08 02:37

Jag hade gärna sett tester på kinesiska bilar, eftersom jag bor i Peking. Men man kan inte få alla sina behov tillfredställda. Jag uppskattar att ViB försökte bedöma vad som kunde vara mest aktuellt för en svensk läsekrets. Mycket proffsigt. Jag tycker ViB gjorde rätt bedömning med hänsyn till hela läsekretsen. Vill man läsa om Skoda finns säkert tyska och tjeckiska, slovakiska biltidningar att ladda ned från webben. Eller måste det skrivas på svenska för er som klagar? Tack för en bra tidning. Jag har varit prenumerant i många år, kanske 20. Minns inte exakt. ViB slår Motor, från Motormännen med hästlängder. Svårt att säga vad de gör för fel, men ViB är mycket roligare att läsa! Får ex nedskickade hemifrån hit till Kina!

#1
Christer Eriksson
2008-10-08 19:47

Typiskt svenska motortidningar.
Test av en svindyr , bräsleslukande "traktor"
skall inte gå före utlovad test av bilar som normala bilköpare är intresserade av.
Hur många VolvoXC60 tror ni att Volvo lyckas kränga i Sverige ?? Såna här testar kan i ha med i en spalt med kuriosa. Insändaren från Yang Sa har kanske missat att det är en svensk motortidning med svensk text för svenskar.

#1
Bernt Sundqvist
2008-10-08 23:34

Jag tycker att ni gjorde fel. Volvon kunde ni ta sedan.

#1
Lasse J
2008-10-12 21:13

Håller med!
Den här bilen kan inte vara speciellt intressant för den svenske bilköparen i gemen. Hur många slantar upp 350-400000 kr för ett privatköp?
Tyckte dessutom att den var väl bränsletörstig till jag insåg att det var diesel det handlade om.
Skrattade så tårarna rann.
Det här är inte ens "retro".
Snarare en gengångare från en svunnen tid.
Snälla Volvo. Den tiden är förbi då ni kunde bygga dom bilar som passade er filosofi och få regering och riksdag att anpassa regelverket därefter.
Nu är det EU som styr, tack och lov!

#1
Roy
2008-10-14 13:48

Vi Bilägare fick chansen att som första svenska tidning, ja, till och med som först i världen, testa en helt ny svensk bil. Det borde rimligen smälla högt.
Att läsarna av idag är mer informerade än förr, gör dock att det inte är en fullt så stor händelse - i synnerhet som bilen ifråga är dyr och bränsleslukande och ännu mindre svensk än tidigare. Ovanligt bullrig diesel och dåligt benutrymme i baksätet smäller inte heller högt. De övriga kvalitéerna finns även på andra Volvo-modeller, så varför denna?
Det uteblivna testet har med all säkerhet större betydelse för de flesta av tidningens läsare. Kan man då dra slutsatsen att riktigt motorintresserade hellre läser Auto Motor & Sport eller kanske Teknikens Värld?
Egentligen har jag inte reflekterat mycket över det fördröjda testet, det kommer ju i nästa nummer, utan sett Volvo-testet som en naturlig prioritering
Ingen stor sak.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.