Bild
Nästa artikel

Volvo blir kvar hos Ford

"Försäljningen inställd, alltså. Jag tror att det i så fall är helt rätt av Ford-ledningen. Volvo har potential att bli en riktig hörnsten i koncernen."

I november förra året gick Fordledningen ut med beskedet att Volvo skulle säljas. Då hade den frågan redan varit upp på dagordningen i ett år.


Men i november blev det klart utsagt. Till salu: Volvo. 


Sju månader senare har ingenting hänt mer än att det spekulerats vilt i att de nya ägarna skulle bli kinesiska. Nu kommer tecken på att det inte blir någon försäljning utan att Volvo blir kvar inom Ford-sfären.


Volvos vd, Stephen Odell, säger enligt Dagens Industri att Volvo är på väg mot ett nollresultat i slutet av det här året. (Det senaste halvåret har förlusten varit 9,3 miljarder kronor.)


Nylanseringar ger goda möjligheter att öka försäljningen nästa år. Och Fords kris är inte alls lika dramatisk som GM:s.


Försäljningen inställd, alltså. Jag tror att det i så fall är helt rätt av Ford-ledningen. Volvo har potential att bli en riktig hörnsten i koncernen.

Taggar:

Kommentarer

#1
Krille
2009-06-10 17:27

Bra för Ford, men bra för Volvo?
En annan europeisk ägare hade nog varit det bästa för Volvo i alla fall efter att jag har pratat med två volvoanställda. De berättar om den hårda styrningen och de extremt långa beslutsgångarna hos Ford. Den hårt styrda hierarkin hos Ford har gjort att Volvo inte kunnat utvecklas i den takt som man kan förvänta sig av ett företag här i Sverige. Håller verkligen Fords komponenter premiumklass?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.