Bild
Nästa artikel
Nyheter

Veckan avslutas med ett småleende...

18 mars 2011

Jag sitter här och småler på eftermiddagen. Veckans sista arbetsdag och en trevlig bilresa till Värmland i helgen väntar, vi har fredagsfika på jobbet, jag är nyklippt och har klarat av ett pass på gymmet. Det finns många orsaker att må rätt hyfsat just nu.

Men mest ler jag när jag läser kommentarerna till min blogg i går om eftersupning. Jag tycker att den föreslagna lagen är efterlängtad och det tror jag att de flesta instämmer i.

Men 75 procent av kommentarerna handlar om politik. En del menar att jag skulle bedriva någon slags otillbörlig partipolitisk propaganda i bloggen (det finns förvisso de som försvarar min rätt att skriva vad jag vill, tack för det!). För vilket parti det skulle vara begriper jag inte. 

Visst har jag haft synpunkter på politiska partier, alla faktiskt. Men det är väl inte så konstigt eftersom allt hör ihop. Bilism/politik precis som idrott/politik, kultur/politik och så vidare. Att det skulle vara så känsligt i en blogg på en biltidnings hemsida hade jag inte kunnat tro.

För egen del anser jag att det verkliga mörkret inträffar när debatten tystnar och alla tycker lika, mer eller mindre frivilligt.

Nog om det, nu ska jag snart ner i bilen och installera ett exemplar av Bobrik inför morgondagens resa. Det ska bli intressant att se hur den klarar av att hålla reda på alla hastightsgränser.

Är det någon som har provat den, förresten?

Trevlig helg!